Kudos på Kudos

Kreatørene Anders Holm og Thea Emanuelsen i POL har latt seg inspirere av et dypdykk i det etter hvert så rikholdige Kudosarkivet, og gjør en vri på spalten ved å gi kudos til sine Kudosfavoritter.

Anders og Thea med flere.
Anders og Thea med flere.

BIO

Thea Charlotte Emanuelsen og Anders Arnoldsen Holm jobber som kreativt team i POL.

Intro:

Kudos-spalten har jo holdt på i årevis, og mange fantastiske jobber har blitt trukket fram. Så vi startet med et dykk i arkivet for å se hva som har blitt nevnt før, og det ble vi jammen inspirert av. Det er fort gjort å glemme alle de fine og inspirerende jobbene som allerede har fått kudos, så da bestemte vi oss for å gi en kudos til kudosene. Så her er kommer en slags kavalkade fra kudos-spalten.

– Aller først vil vi gi kudos til Anna Berg Gjendem og Helena Egeland for deres kudos til denne kampanjen for «Sick Kids VS. Undeniable» av Cossette for The Hospital for Sick Children. Som de sier i sin kudos: «Musikk, klipp og spesialeffekter er med på å gjøre denne kampanjen til (i våre øyne) et mesterverk». Det er vi helt enige i!

«Sick Kids VS. Undeniable» av Cossette for The Hospital for Sick Children.

– Neste kudos går til en kudos til en norsk film vi hadde glemt litt, men som vi syns er skikkelig fin. Den gang var det Kristoffer Borgli som delte denne perlen av en Sparebank 1 film, laget hos Kitchen av Per Erik Jarl og Christian Hygen. «En av de sterkere norskproduserte reklamefilmene på en stund», sa Borgli da, og vi syns den fortsatt står seg godt.

«Lady in Black» for Sparebank 1, av Kitchen. Regissert av Martin de Thurah, Bacon.

– Siste kudos til kudos går til Are Sundnes for hans kudos til kampanjen «the Kaizervirus». Dette var en jobb som virkelig inspirerte oss da den kom ut, og som fortsatt inspirerer oss den dag i dag. Kudos for det til Anorak, Notch og HES som stod bak kampanjen. Som Are så fint sa i sin kudos-spalte: «Selv om det er en liten evighet siden fortjener den og trekkes frem igjen som, etter min mening, en av de beste spillrelaterte reklamejobbene vi har hatt i Norge.» Kudos for godt sitat, Are!

«The Kaizervirus» fra 2012. En jobb av Anorak, Notch og HES.

Hvem vil dere sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Til neste kudos-spalte så er det kanskje lov å håpe på noe mer originalt enn vår egen kudos, så da sender vi stafettpinnen langt til fjells, helt til vår eks-kollega Martin Amble Ruge i det lille byrået Bortelaget. Vi er spente på hva som beveger seg i Dombås om dagen!