Hold Finn utenfor murene

Kreativ leder i DDB Oslo ønsker ro på Gullblyanten. Aller helst uten å måtte ty til vold.

22625 e9c7a original
Shhhhsh
22626 bf91d original
I fjor truet programlederne publikum med «Slegga», med effekten var beskjeden

Jeg har et lite spørsmål som jeg håper dere kan hjelpe meg med.

Det har seg slik at jeg arbeider i reklamebransjen, og en gang i året blir det arrangert et stort evenement som heter Gullblyanten. Her blir det delt ut priser, heder og ære til de som har laget den beste reklamen det siste året.

Det finnes mange kategorier og kvelden kan nok for noen bli litt lang. Dessverre tenderer da noen av tilskuerne til å bli nokså-til-meget påvirket, noe som igjen fører til et altfor høyt støynivå, noe som igjen fører til at folk helt tydelig ikke viser vinnerne den respekten de faktisk fortjener.

Er det slik at jeg kan skrive at jeg kommer til å ha med samekniv på Gullblyanten og akter å bruke denne uten forvarsel for å opprettholde ro og orden i salen mens prisene blir delt ut?

Derfor tenkte jeg å skrive et meget så krast innlegg, som forhåpentligvis gjør folk mer bevisst på denne problematikken, og publisere dette på kreativtforum.no, som er reklamebransjens samlingspunkt på nett.

Artikkelforfatteren (3. fra venstre), her udødeliggjort i et mer bekymringsfritt øyeblikk.

Sentrale spørsmål til ordensmakten

Det er i den anledning jeg ønsker å rådføre meg med noen kyndige hos Oslo Politikammer:

Er det slik at jeg kan skrive at jeg kommer til å ha med samekniv på Gullblyanten og akter å bruke denne uten forvarsel for å opprettholde ro og orden i salen mens prisene blir delt ut?

Eller er det da slik at jeg må i fengsel? (Jeg kommer altså bare til å si det, som et slags tekstuelt virkemiddel for å understreke at det er viktig at vi viser de respektive vinnerne og arbeidene deres respekt. Jeg har overhodet ingen ambisjoner om å bære våpen eller ty til fysisk vold, jeg er tross alt sivilarbeider).

Og hva ville eventuelt være en akseptabel formulering som fremdeles er sylskarp, men som ikke fører til at jeg må sitte inne?

Finn Knudsen

Creative Director

DDB Oslo

Svar fra ordensmakten

Hei,

Unngå tekstuelle virkemidler som inbefatter trusler om bruk av våpen.

I slike saker vurderes som regel skyldspørsmålet utifra fornærmedes subjektive oppfattelse av det fremsatte budskap.

Du jobber i et kreativt yrke, finn på en bedre måte å fremsette budskapet ditt.

Mvh

Pob Gjermund Strømve

Etterretning & Analyse

Sentrum Politistasjon

Foto: Scanpix og Tor Lie