Filmbronse til TRY for Norwegian

Cannes Lions: TRY Reklamebyrå hadde fire jobber i Film Lions-finalen på festivalens siste dag, og ble priset med bronseløve for «Just Like the Movies» for Norwegian.

89966 cde49 original
Foto: Getty Images

De fire norske jobbene som var nominert i Film Lions-finalen var alle laget av TRY: De to Talkmore-filmene «Rotete datter» og «The Locker Room», «Den snikende parkerkingsstolpen» for DNB og «Like the Movies» for Norwegian, hvor sistnevnte altså ble priset med en bronseløve.

5 løver, 17 jobber i finale

I et forholdsvis magert Cannes-år for norske byråers del, ble den totale fangsten fem bronseløver og 17 shortlistplasser. Anorak vant bronseløver i både Radio & Audio Lions og i Media Lions for Amnesty-jobben «The Distress Signal». TRY vant en bronseløve for «Den snikende parkeringsstolpen» for DNB Forsikring i Media Lions og en bronseløve for «Just Like the Movies» i Film Lions, mens Morgenstern ble premiert med bronseløve i Outdoor Lions for «Magisk kaffeautomat på Sagene» for frivillig.no.

«The Distress Signal» ble også shortlistet i både PR Lions og Social & Influencer Lions, og hadde tre shortlistplasser i Radio Lions, seks til sammen. Øvrige shortlistede norske jobber i 2018 inkluderer «Ringvirkninger» for DNB av POL (Creative Data Lions), «Winter is Coming» for IKEA av SMFB (Direct), «Fail» for Røde Kors av TRY (Health & Wellness Lions) og DOGA-profilen til Creuna, som fikk to shortlistplasser (Design og Industry Craft).

Til sammenlikning: 2017, et ekstraordinært POL-år

I fjor, som var et av de beste norske årene i Cannes Lions på denne siden av tusenåret, var den norske fangsten på 13 løver og 30 shortlistplasser. Den store forskjellen var de to vinnerjobbene fra POL, som utgjorde ni løver: Et gull, to sølv og en bronse for Audi-jobben «Enter Sandbox», mens «25 m2 Syria» for IKEA/TV-aksjonen/Røde Kors vant to sølv og to bronse. POL sto også for hele 16 av de 30 shortlistplassene.

I 2017 fordelte de øvrige løvene seg som i et ellers ganske typisk norsk Cannes Lions-år: et sølv og to bronse til TRY, og en bronse i design til Uniform. SMFB, Creuna og Anorak hadde jobber på shortlist, men nådde ikke opp.