LIA-bronser til Anorak og Pol

Filmene «Land of the Unfree» for Amnesty International og «When Harry met Santa» for Posten har begge vunnet bronse i Online Film-kategorien i London International Awards (LIA).

Lias

Pol og Anorak var de eneste nominerte byråene fra Norge i årets London International Awards, og begge endte opp med bronse-heder for henholdsvis Posten-filmen «When Harry Met Santa» og Amnesty-filmen «Land of the Unfree».

Der Postens film feirer at det har gått 50 år siden avkriminaliseringen i homofili i Norge, utfordrer Amnesty-filmen en av de grunnleggende sannhetene som amerikanere forteller seg selv om landet sitt: At de er the land of the free.

Bakgrunnen er at retten til abort ikke lenger er lovfestet på føderalt nivå i USA, etter at Roe v. Wade ble omgjort av amerikansk høyesterett i juni i år.

Filmen fra Amnesty og Anorak ble lansert samme måned, og ble følgelig premiert for sin raske respons ved å vinne Online Film-bronsen i underkategorien Best Use of Real Time Advertising, mens Pol og Postens julekjærlighetsfilm plukket opp sin Online Film-bronse i underkategorien Public Service/Social Responsibility.

Se alle LIA-vinnerne her.