Nedtelling til Gullblyanten: Kristin og Martine

Martine Fonstad-Smith og Kristin Selfors vender på hver eneste lille sten for å finne et knippe toppjobber som ikke er nevnt i tidligere nedtellinger.

95985 e5a4a original
Fra Brings DM om Brings DM-prisen av POL.

Kristin. Martine.

Her kommer altså noen velvalgte jobber fra Martine Fonstad-Smith og Kristin Selfors fra nyfusjonerte HyperRedink, en tekstforfatter uten og en med lederverv, som ofte jobber i team, men ikke alltid, den andre litt eldre enn den ene, den ene litt tøffere enn den andre. Mye lurt og fint som var sagt etter hvert, gitt. Vi går for å bringe noe nytt til nedtellingsbordet, men vi går det ikke i sømmene, liksom.

Brings DM om Brings DM-prisen av POL

– Apropos bringe, så er det lenge siden vi har fnist av en DM. I HVERT FALL EN I PAPIR! Glem navlebeskuelse og andedam og sånn litt, da. For det var jo litt gøy, da. Og vi er jo dessuten Aller-eid, så det var litt ekstra gøy for oss, da.

«Null KID. Miljø spart» av Anorak for Vipps, med Gimpville (film) og Verdens Sterkeste Mann (casting og voice)

SOS Barnebyer av Per Høj (regi: Ida & Andreas/Tangrystan)

– Og gøy synes vi også at Null KID for Vipps av Anorak er. En liten visuell pærr-le med hjartet på rette staden, noe også SOS-barnebyer fra Per Høj har. De fine barna! I stedet for å kaste penger etter dem for å døyve dårlig samvittighet, ser vi dem i øya og tar dem for det de er, og hva de kan bli. Hurra for mer baller og fremtidstro i veldedighetskommunikasjon! Mer av det.

Skrifttypen «Shake» av designer Morten Halvorsen (writewithparkinsons.com)

– Og så. Kan vi ikke være litt rampete, a? (sa den yngste av oss, faktisk). Selv om han forlengst har emigrert, så fikk så lyst til å nevne Morten «Apapp» Halvorsens «Shake», fonten med Parkinson’s. Sterk og rå og upolert. [Halvorsen jobber som designer for Lyft i San Francisco – red.anm.].

– Til slutt, i anledning jubileum, slår vil et slag for målgruppeinnsikt innenfor siste tiårs viktigste temaer, nemlig pølsepresisjon og integrering. Jobber vi fortsatt husker og liker.

«Real Hot Dog Precision» (2015) av SMFB for Statoil (regi: Filip Nilsson). Team: André Koot og Hans Martin Rønneseth

«Tea Time» (vinner av Reklame for Alvor 2010) for Antirasistisk senter av Dinamo (regi: Kristoffer Carlin). Team: Victoria Marie Eriksen, Hanne Martinsen, Stein Simonsen og Torstein Greni

Gullblyanten 2019 foregår fredag 6. mars på Clarion Hotel The Hub.