Nedtelling til Gullblyanten: Veronika og Jonas

Fjuz-kollegaene Veronika Skjold Jevne og Jonas Thire trekker frem årets beste jobber i forkant av Gullblyanten.

KF mindrex
Veronika Skjold Jevne og Jonas Thire.

Jonas har ganske nylig begynt å jobbe i Fjuz, mens kreativ leder Veronika har vært der i over to år. Begge er utdannet AD’er fra Westerdals, og har sånn sett overraskende mye de skal ha sagt om jobbene de trekker frem.

– Denne jobben treffer rett i hjerterota. Lokker oss inn med kul atmosfære, fine bilder og attitude. Nydelig bygget opp og satt sammen, både når det kommer til stemning, situasjoner og folka som er med. Så baller det bare på seg og vi sitter igjen med en klump i halsen hver gang. Vond på den riktige måten helt uten pekefinger; vi får et tilsiktet spark midt i solar plexus. Vi minnes på hvordan det er bak fasaden for mange. Kamuflert fattigdom med et treffende budskap. Dette er årets topp to for oss i Gullblyanten. Heia!

Se flere filmer ved å klikke lenken over.

– Ikke verdens største jobb, men vi synes bare det er så fint gjort. Bra og overraskende tenkt, kult valg av kunstner, gøy at artistene ble med og en fistpump til (er det lov å si trauste) Posten som viste seg fra denne siden. Elsk!

  • «Might be coming soon» av Sollin Sæle for butikker i Thorvald Meyers gate

– Vi får fortsatt en sånn «JAAA, sånn skal det gjøres!»–følelse når vi tenker på dette stuntet. I den digitale «alt skal være så kjapt og lett som mulig»-verdenen vi lever i, er det så fint å få oppleve dette her. Vi påstår at det gjorde noe med alle som fikk med seg det der. Noe så snevert, superlokalt og fysisk kan vokse seg til noe så stort og engasjerende på så kort tid. Alle hatter og luer av! Rett og slett en enkel dritgod (og funny) idé, som helt upolert ble iverksatt med masse guts og attitude. Og at det ble gjort på fritiden i den mest kokko tiden vi har levd i, gjør det til at den fortjener stående trampeklapp!

Og disse fortjener hederlig omtale:

– I kategorien synes vi dette er knallfint i håndverk. Folk her har synes det er rart vi liker dette, men her er det mye som funker for oss. Alt fra musikk til det visuelle. Dette er rett og slett en fryd for øyet. Eyecandy av ypperste sort. Så lekkert gjennomført ned til minste detalj, vanvittig god produksjon og eksemplarisk håndverk! Vi <3 denne jobben.

  • «Les noe bedre i sommer» av TRY for Forleggerforeningen

Radio: «Søstre»

Forleggerforeningen-søstre.mp3
Last ned

Radio: «Venner for livet»

Forleggerforeningen-venner-for-livet.mp3
Last ned

Radio: «Smør»

Forleggerforeningen-smør.mp3
Last ned

– Denne kampanjen traff oss midt i scrollinga. Hva er det vi egentlig bruker tida vår på - vi stopper opp, tar en pause fra Netflix og føler oss rett og slett litt dumme. På tide å finne frem bok, pledd og te, folkens!

– Det er umulig å komme utenom dette tilsvaret fra Audi og Pol. Raske på labben med en god dose selvironi, her er det bare å ta av seg hatten. Kjapt, smart og moro levert.

Gullblyanten 2020 foregår 15. oktober på Clarion Hotel The Hub.