Prisbelønte designere lanserer byrået Loft 4

De fire unge designerne bak prisbelønte prosjekter som Boden World og Ruter Gange lanserer designbyrå. Loft 4 skal jobbe i krysningspunktet mellom hverdag, teknologi og design.

– Vi er interessert i hvordan digital teknologi påvirker hvordan vi beveger oss, hvordan vi samarbeider og hvordan vi bor sammen, forteller gründerne bak Loft 4, som offisielt lanseres i dag.

Loft 4 består av Elias Olderbakk, Jonas Vetlesen, Erlend Grimeland og Axel Berggraf.

– Vi har alle gått i samme klasse ved Arkitektur- og designhøgskolen, hvor vi har studert interaksjons- og tjenestedesign. I løpet av studiet har vi gjort masse små og store prosjekter sammen, blant annet Boden World og Ruter Gange, som vi har vært så heldige å få priser for. I løpet av disse prosjektene har vi sett verdiene av å jobbe aktivt sammen med folkene vi designer for, kombinert med å utvikle solide prototyper som kan testes. Nå har vi lyst til å jobbe videre med denne metodikken sammen med aktører som tør å satse på unge utøvere, forteller de fire gründerne til kreativtforum.no.

Loft4 harald
Fra venstre: Elias Olderbakk, Jonas Vetlesen, Erlend Grimeland og Axel Berggraf.

Vil bidra til samfunnet

De sier seg opptatt av hverdagsperspektivet: hvordan digital teknologi påvirker hvordan vi beveger oss, hvordan vi samarbeider og hvordan vi bor sammen.

– Her kan vi som designere bidra. Vi ønsker vi å samarbeide med offentlige og private aktører som vil bidra til positiv samfunnsutvikling, rett og slett. I Norge har vi et kjempebra grunnlag for å utvikle tjenester som utnytter mulighetene i digital teknologi og som ivaretar menneskelige behov, ønsker og rettigheter. Dette hadde vært kult å jobbe med, det!

De erkjenner samtidig at det er nervepirrende å skulle lansere et nytt designbyrå nå.

– Det er selvfølgelig litt skummelt, men vi har troen på det vi gjør og har mange flinke folk som vil hjelp oss på veien. Det er alltid verdifullt å få innspill og tanker om hvordan vi kan utvikle oss som designere, og ikke minst alt det som følger med når man skal starte for seg selv.

– Vi har også vært så heldige at vi alle har fått deltidsstillinger som lærere både på bachelor- og masternivå på AHO. Så her er det masse nytt å ta tak i på alle kanter!

Sjekk ut Loft 4s splitter nye nettsider her.