Westerdals-team vinner New Blood pencil

Det kreative Westerdals-teamet Jakob Steinmo og Ingrid Mullis vinner blyant i en av verdens mest prestisjetunge studentkonkurranser for kreatører og designere, D&AD New Blood. Det gjør også Sebastian Pandonis, norsk student ved Berghs School of Communication i Sverige.

Jakob og ingrid prøver å poserex
Jakob Steinmo og Ingrid Mullis er blyantvinnere i D&AD New Blood 2021.

New Blood Awards er en konkurranse åpen for reklame-, markedsføring- og designstudenter fra hele verden, i tillegg til nyutdannede kreatører. Deltakerne bryner seg på briefer fra reelle kunder, og i år kunne de velge mellom 17 forskjellige briefer fra annonsører som Burger King, BBC, Audible, Spotify og Penguin.

Jakob Steinmo og Ingrid Mullis, som går 2. klasse Art Direction på Westerdals, valgte briefen fra byrået 21Grams, som hadde laget en oppgave om hudkreft og hvordan det har en tendens til å bli oppdaget for sent hos personer med mørk hud.

– Vi fant ut at 21Grams-briefen var den mest spennende og utfordrende å løse, forteller de to til kreativtforum.no.

– Fra briefen noterte vi oss tidlig det at synlige tegn på hudkreft kunne bli oppdaget på hender og føtter. Dette ledet etterhvert til vår løsning, der vi gir informasjonen til de som ser mest på hender og føtter først: «the nail techs». Det var den første briefen vi gjorde sammen utenfor skolen, så vi er veldig fornøyd med resultatet! Nå krysser vi fingrene for at vi er ferdigvaksinert til prisseremoni i London.

Vinnerduoen vet foreløpig ikke hva slags valør de har vunnet, da det først blir avslørt under prissermonien 8. juli i London.

Her kan du se vinnerarbeidet fra Steimo og Mullis.

IMG 4050
Henrik Billing og Sebastian Pandonis.

Blyant til fjorårets store Gullkalven-vinner

Norske Sebastian Pandonis ved Berghs School of Communications i Stockholm har også vunnet New Blood-blyant sammen med sin svenske medstudent, Henrik Billing. Pandonis var en del av firkløveret som vant Årets Gullkalv, gull i Kampanje, gull i SOME, gull i Kommers samt bronse i Utendørs for et knapt år siden i Gullkalven.

Pandonis og Billing svarte på Burger King-briefen, og du kan se vinnerarbeidet her.