Lager film om Run-DMC

Cheo Hodari Coker, manusforfatteren bak filmen om Notorious B.I.G., gyver nå løs på historien om de første store stjernene på hip hop-himmelen.



Coker ser ut til å ha funnet seg en relativt makaber nisje: Å skrive filmmanus om myrdede hip hop-legender. Manusforfatteren bak «Notorius», om livet og den alt for tidlige bortgangen til Christopher Wallace (kjent som både Biggie Smalls og Notorius B.I.G.) har nå takket ja til å tilrettelegge Bill Adlers bok «Tougher Than Leather: The Rise of Run-DMC – The Authorized Biography» for filmduken.

«Tougher …» tar for seg den fascinerende karrieren til Joseph «Run» Simmons, Darryl «DMC» McDaniels og Jason «Jam Master Jay» Mizell, som ble skutt og drept i sitt studio i Queens i 2002. Gruppen hadde sitt opphav nettopp i Queens i New York, hvor de ved hjelp av låter som «It's Like That», «It's Tricky», «My Adidas» og crossoverhiten «Walk This Way» havnet i rakketfart på den internasjonale scenen, mye ved hjelp av teften til Def Jam-sjefen Russell Simmons.
– Dette er en ekstraordinær «rags-to-riches»-fortelling som jeg er fast bestemt på å lage film av. Dette blir en stor film om hip hop-bølgen på 1980-tallet som endte med å ta over verden, sier filmprodusenten Dallas Jackson, som skal produsere filmen gjennom selskapet DJ Classicz.