Norske talenter i Young Guns-finale

Fotograf Lasse Fløde og animasjonsartisten John Christian Apalnes har kommet seg forbi finalenåløyet til den prestisjetunge ungdomskonkurransen til The One Club.

Young Guns er den årlige konkurransen som The One Club arrangerer for kreatører som er 30 år og yngre, og denne uken ble det kjent at to norske supertalenter innenfor hvert sitt felt er med i konkurransefinalen: 

Fotograf Lasse Fløde (lassefloede.com) er utdannet motefotograf ved London College of Fashion, og har mange års erfaring fra musikkbransjen, hvor har han portrettert artister som Jonas Alaska, Mikhael Paskalev og Dan Croll. I tillegg har han jobbet med tidskrift som Personae, Kinfolk, magasinet Eno og britiske Ponystep. Her på berget er han representert gjennom Pudder Agency.

Regissør John Christian Ferner Alpanes utgjør et enmanns animasjonshus, også kjent som I Saw John First. Han er utdannet ved  University of the Arts i London og er representert av Animasjonsdepartementet her hjemme og Strangebeast i Storbritannia. Han har en rekke fargesprakende musikkvideoer og reklamefilmer på samvittigheten, og tidligere i år fikk han mye oppmerksomhet etter at Coldplay-videoen «All I Can Think About is You» fikk over fem millioner visninger på under en uke (den er nå sett over 21 millioner ganger på YouTube). 

Høy terskel

– Det som gjør det så spesielt ved å vinne i Young Guns, er hvor utrolig vanskelig det er å nå opp, forteller Michael O’Rourke, executive director i ADC/The One Club. 

Young Guns er en porteføljekonkurranse der håpefulle kreatører blir bedømt av tidligere vinnere i konkurransen. Blant dem finner vi reklamenavn som Rei Inamoto og Menno Kluin, grafiske designere som James Victore, Stefan Sagmeister og Jessica Walsh, illustratører som Christoph Niemann og Deanne Cheuk, fotografer som Ryan McGuinness og Jeremy Floto/Cassandra Warner, samt navn som filmregissør Mike Mills og animatør Todd St. John.

Her kan du se hele listen med finalister.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.