Lagde minidoku for tysk storbank

Arbeid av Motion Blur

Motion Blur-regissør Stian Smestad har skutt reklamedokumentar for tysk bank i «super slowmo».

Byrået Heimat ga 10 internasjonale regissører frie hender til å lage film om utvalgte mennesker med temaet motivasjon. Smestad har gjort film om «funkemarichen» Patricia Borsch. En «funke» er en ung karnevaldanser, et sentralt element i den vesttyske karnevalfeiringen. Borsch bor i den lille bygda Windhagen, 50 kilometer sør for Köln.

Eksperimentell. Smestad ville unngå å lage et veldig tradisjonelt portrett, og ønsket å eksperimentere med form og historiefortelling.
–– Det var også interessant å spekulere litt på en påstått sannhet ved et dokumentarprosjekt som dette. Fotografisk ville jeg fange det hypnotiserende vakre og litt humoristiske ved å observere denne type dans i 1200 frames «super slowmotion», sier Stian Smestad.

De 10 ulike filmene ble satt sammen til en 45 minutter lang film titulert «Drang», som hadde premiere på tyske kinoer i sommer. I tillegg ble nedklippede versjoner og en to minutter lang trailer vist på tysk TV. Det finnes også en mikro-site hvor brukerne kan bestille DVDen, se de individuelle portrettene og kommenter filmene.

Vågalt.
Målsettingen for byrå og kunde var å reflektere at Volksbank er en kooperativ bank, hvor alle er eiere. De ønsket også å stå frem som det trygge, nære og ansvarsfulle alternativet i disse ulvetider.
–– I det hele tatt er dette et vågalt reklameprosjekt som jeg ikke har sett sidestykke til noe annet sted. Stian er en meget heldig mann som har fått tatt del i dette, sier produsent i Motion Blur, Espen Horn.

Stian Smestad er også kjent som ene halvparten av regiduoen LIFF, som ble oppløst for et år siden.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.