Tang fra verdensmester i kokkekunst

Arbeid av KIND

Gjennom brandet Flyt skal Bocuse d’Or-vinner og stjernekokk Ørjan Johannessen sette smak på det internasjonale gourmet-kjøkkenet. Med tang.

Flyt holder til på den lille vestkyst-øya Austevoll. Klart og rent hav, bitende kaldt om vinteren og behagelig varmt om sommeren. Kort fortalt – perfekte forhold til å dyrke verdens beste tang. Naturlig, næringsrikt og bærekraftig. KIND har utviklet konsept og design. 

Tre varianter

Alle produkter fra Flyt er basert på dyrking av ren og næringsrik tang (Laminara Saccharina) av høy kvalitet. Så langt er det utviklet tre varianter for å dekke bredden av bruksområder og globale mattradisjoner. 

Organisk og digitalt

Alle symbolene er unike til hvert produkt, og generert gjennom en egenutviklet Flyt symbol-generator. Derfor har vi utviklet en Flyt-app som kan lese de unike tang-symbolene. Bak hvert symbol finnes det utfyllende informasjon om hvor og når tangen ble høstet, om den bærekraftig produksjonen, samt om Flyt´s historie og folkene bak produktet. 

– Med bruk av spesialkodet Flyt-generator og intergrering av en app i det konseptuelle arbeidet har det vi gitt merkevaren en ekstra kommunikativ og kreativ dimensjon, sier design director Knut Harald Longva. – Vi holder for tiden på å se på enda flere digitale muligheter.

Stjernekokk Ørjan Johannessen

Det er først og fremst gjennom Bocuse d’Or at han har fått en plass på den gastronomiske stjernehimmelen. I 2015 vant han den prestisjetunge konkurransen. I 2012 vant han også Europa-utgaven av Bocuse d’Or.

– Det har vært ekstra inspirerende å jobbe tett på en så dyktig kokk som Ørjan, sier Knut.

– Ørjan Johannessen har ledet Flyts produktutvikling, og hans lidenskap til mat og naturlige råvarer er uvurderlig.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.