Identitet for et industrieventyr i Elverum

I 2015 besluttet Takeda at hjørnesteinsbedriften på Elverum skulle legges ned og all produksjon flyttes til andre deler av Europa. Siden da har de ansatte lagt ned flere tusen timers frivillig arbeid for å sikre anlegget, arbeidsplassene og kompetansen for å gjøre legemiddelprodusenten Curida til en realitet.

01 KF Curida

Design som grobunn

I dag er det syv år siden fabrikken til Curida åpnet igjen i skogkanten i Elverum. Selskapet har siden da opplevd betydelig vekst i både omsetning og sysselsetting. Med ny strategi og klare målsettinger om å øke selskapets internasjonale konkurransekraft, har Curida sammen med Emdash og First House utviklet ny designstrategi, visuell identitet og nettside.

02 KF Curida
03 KF Curidax
04 KF Curidax
05 KF Curida

– Identiteten og nettsiden har fått et tidløst og tilgjengelig uttrykk som fremhever noen av de mest sentrale egenskapene til Curida og forteller om en legemiddelprodusent som opererer i stabile, rene og naturlige omgivelser, sier Jarle Wathne Johansen, designer i Emdash.

06 KF Curidax
08 KF Curidax
09 KF Curidax

– Arbeidet er en viktig del av grobunnen for selskapets videre vekst og utvikling både i Norge og i det internasjonale markedet. Å kunne arbeide med et selskap med et viktig oppdrag og solide verdier i bunn har vært en glede for oss, sier Martine Ludvigsen, designer i Emdash.

10 KF Curida
11 KF Curidax
12 KF Curidax
13 KF Curidax

– First House og Emdash har hjulpet oss med et visuelt uttrykk som støtter opp under målene våre. Vi ønsker å være en ambisiøs internasjonal aktør og fortsette å skape spennende arbeidsplasser i Norge. Identiteten kommuniserer også varmen og den menneskelige siden ved å kunne bidra til trygg tilgang til produkter som gjør folks liv bedre, avslutter Hanne Lund, Business Development Director i Curida.

Involverte byråer

First House PR
N

Nuria B. Gørrissen

Partner og seniorrådgiver

B

Bjørg Leinum Seim

Partner og seniorrådgiver

Andre involverte

L

Leif Rune Skymoen

Chief Executive Officer Curida

H

Hanne Lund

Business Development Director Curida

Ø

Ørjan L. Apeland

Director, Ås produksjonslab, Curida