En destillatør i verdensklasse

Den ofte prisbelønte Stig Bareksten er kjent som en av verdens fremste destillatører av craft-brennevin. Nå lanserer han merkevaren Bareksten.

79512 61e0d original
79515 e52ce original
79518 d89ae original
79524 72fd4 original
79527 e8cf8 original
79530 c3f6a original
79533 65a0d original
79536 6d66e original
79539 5dfbe original

Stig Bareksten er kjent som en av verdens fremste destillatører. Han er tidligere grunnlegger av Det Norske Brenneri, der han utviklet merkevarer som Arvesølvet, Harahorn Gin og Eiktyrne (Norges første Whisky). Han er tidligere norgesmester i bartending, og har jobbet for kjente merkevarer som The Macallan Whiskey og The Famous Grouse. Nå jobber han som head-destiller hos Oss Craft Destillery som i tiden fremover lanserer flere norske merkevarer innen craft brennevin.

The Spirit of Bareksten

Merkevaren til Bareksten skal representere essensen av Norge; den er dramatisk, mørk og vill, samtidig som den er mild og raffinert.

Alle de ulike øl-mikrobryggeriene som har dukket opp verden over de siste årene har endret forbrukernes preferanser på kvalitet og smak. Godt gammeldags håndverk er i vinden, og nå ønsker Stig å videreføre denne trenden også til brennevin. Urtene til ginen håndplukkes ute i den rå vestlandsnaturen.

En utfordrer til de etablerte internasjonale merkevarene

Bareksten har begynt allerede lansert sin merkevare i Norge, som først og fremst vil bli å finne på Vinmonopolet, og en del utvalgte cocktailbarer og restauranter. Videre skal det danske markedet få smake på botanisk norsk gin i særklasse. Målet er ikke å vokse seg til en internasjonal gigant, men å bygge opp et trofast og lojalt publikum verden over som verdsetter kvalitet og ekte craft brennevin.

Smak, design og åpenhet

Bareksten skal markere seg på tre områder; smak, design og åpenhet.

– Design er ofte noe som blir neglisjert i mikrobryggeri-kulturen, men for å skape en sterk merkevare og skille seg ut i den store verden, så er designet minst like viktig som smaken. Derfor er målet å vise frem både det beste av norsk design, samt det beste av norske smaker til et internasjonalt publikum, sier Stig Bareksten.

Bareksten jobber tett i sammen med branding-byrået KIND, som har laget flere kjente identiteter innenfor mat -og drikke segmentet, blant andre 7 Fjell Bryggeri, OSS Craft Destillery, Friele Foods. Sammen skal de skape merkevare som skal sette sterke spor både nasjonalt og internasjonalt.

– Å jobbe med Stig er alltid fantastisk. Bareksten er en ekstremt lidenskapelig og kunnskapsrik fagperson. I tillegg til å være nærmest sykelig opptatt av selve sprit-produksjonen, ser han også stor nytteverdi av å underbygge sine alkohol-sterke produkter med minst like sterke merkevarer, sier daglig- og kreativ leder i Kind, Tom Emil Olsen.

– Vårt mål er å produsere håndverks-sprit i verdensklassen. For å oppnå våre mål er det nødvendig å arbeide med de beste i verden også når det kommer til design og merkevarebygging. Kind står for en kompromissløs kvalitet og representerer det aller beste innen skandinavisk design, sier Stig Bareksten.

Involverte byråer

79370 acb79 original

KIND