Ny identitet for Scatec

Scatec gjør sin største ekspansjon hittil. Nå har selskapet fått nytt navn, identitet og web.

Logo

I et utfordrende 2020 gjennomførte det børsnoterte selskapet Scatec (tidl. Scatec Solar) sin største ekspansjon hittil, med oppkjøpet av SN Power. Dermed ville ikke selskapet lenger jobbe utelukkende med solkraft, men også med vind, vann og lagringsløsninger. Det var med dette behov for en ny identitet og rebranding, et prosjekt som tilfalt Design Container.

– Siden sommeren har vi jobbet med den nye identiteten og logo, redesign av det globale nettstedet, lanseringsfilm, oppdatering av materiale og onboarding av nye ansatte for å nevne noe. Vi er stolte av tilliten Scatec har vist oss i denne spennende og viktige fasen for selskapet, og ikke minst av resultatet. Vi ser frem til å ta i bruk profilen på stadig nye måter, forteller Bjørn Korterud i Design Container

I arbeidet har man valgt å beholde «Scatec» som navn, men endret logo, fargebruk, illustrasjonsstil og uttrykk. Konsernsjef i Scatec, Raymond Carlsen har uttalt følgende om den nye profilen:

– Scatec er et sterkt navn som videreføres. Den nye logoen representerer en bredere retning og et taktskifte, med symbolikk som viser mennesker og technologi i samspill. Fargene representerer fornyelse, og den nye profilen er tydelig, bold og med klare hentydninger til fornybar energi.

Screens
Signage2
Flag2
ID Card

– Scatec er en ledestjerne innen fornybar energisektoren. Det å jobbe så tett med store endringsprosesser både for intern og ekstern kommunikasjon er veldig givende. Jeg tror at Scatec kommer til å bli en enda sterkere merkevare i årene som kommer, og virkelig eie posisjonen som et ledende globalt fornybar energi selskap. Vi har lang erfaring både med strategiprosesser og utvikling av identiteter, og gleder oss til å se responsen Scatec får i markedet, sier Linn-Cecilie Linnemann, CEO i Design Container.Den visuelle identiteten og logoen er inspirert av elementene i naturen som energi kilde. Energi er alltid i bevegelse, og identiteten representerer denne bevegelsen og den naturlige flyten av energi.

Scatec er en ledende produsent av fornybar energi. Det globale selskapet med hovedkontor i Oslo utvikler, bygger, eier og drifter kraftverk med sol-, vind- og vannkraft. Scatec er notert på Oslo Børs, og har etter oppkjøpet ca. 500 ansatte.

Om Design Container

Design Container er et digitalt designbyrå, med hovedvekt av kunder innenfor sektorene finans, energi, industri og teknologi.

Involverte byråer

50709 52baa original

Design Container