Hvem bestemmer hva som er bra?

Kreative konkurranser og juryering er tematikken i fjerde episode av kreatørpodkasten «Arbeidstittel», der gjestene denne uken er Janne Brenda Lysø og Kjetil Wold.

90890 8684d original
Episode 4 av «Arbeidstittel».
90891 c7bd3 original
Ukens vinnere i Brings Brief-konkurranse er teamet Elise Apall Bjørgsvik og Anne Christine Carlsson fra Westerdals AD2 med jobben «Definisjonsordbok – for nye bransjefolk.»
90892 9664e original
90893 e2e84 original
90894 592e8 original
90895 e5111 original
90896 fd1ca original
90897 6398a original
90898 18a9e original
90904 cf723 original
Ukens 2. plass: «Årets julebordspill – Jeg har aldri jobbet i kommunikasjonsbransjen» av Sindre Øren og Sindre Johnstad.
90905 c1c2f original
90906 17671 original

Få andre innen kreativ kommersiell kommunikasjon i Norge har vunnet flere kreative priser eller tjenestegjort i flere konkurransejuryer enn Janne Brenda Lysø og Kjetil Wold, som begge er kreative ledere og partnere i henholdsvis POL og ANTI. De er dermed de perfekte gjestene i podkasten når tematikken er konkurranser og bedømming av kreative arbeider.

– Kjempestas at Janne og Kjetil ville stille opp og gi oss et innblikk i hva som skjer bak kulissene i kreative konkurranser, forteller programlederne Carina Hegreberg og King B. M. Nguyen.

Carina Hegreberg, Kjetil Wold, King B. M. Nguyen og Janne Brenda Lysø.

Hør sendingen her:

(«Arbeidstittel» kan også høres med Spotify og i iTunes.)

Definisjonsordbok for nye bransjefolk

I forrige episode hadde gjestene Maja Folgerø (POL) og Martine Flatlie (NAUG) følgende oppgavebrief: Hvordan kan vi hindre uønsket seksuell oppmerksomhet før julebordsesongen?

Elise Apall Bjørgsvik og Anne Christine CarlssonUkens vinnere er teamet Elise Apall Bjørgsvik og Anne Christine Carlsson fra Westerdals AD2 med jobben «Definisjonsordbok – for nye bransjefolk».

Juryen sier: Av de 7 jobbene vi fikk inn, skiller denne seg klart ut og viser i all sin enkelhet hvorfor det er så vanskelig å snakke om seksuell trakassering. For – med mindre det handler om seksuelle overgrep – så skjer mye av trakasseringen og kommunikasjonssvikten mellom linjene.

Definisjonsordboka er en gave til alle som skal på sitt første bransje-julebord, og hjelper dem å oversette klassiske gråsone-situasjoner til tydelig trakassering. Idéen er befriende fri for kjønnsorganer og moralprekener – og har et kjempepotensial hva gjelder situasjoner som er mer eller mindre trakasserende. Vi håper KF setter den i produksjon snarest – og at de trykker opp nok til hele bransjen

– Dette var kjempestas for to andreklassinger! Løsningen vår går ut i fra hva vi ville satt pris på dersom (når;)) vi blir ansatt i byrå. DM var fett å jobbe med, og nå gleder vi oss til å være med på neste brief-konkurranse!, sier vinnerteamet til kreativtforum.no.

«Jeg har aldri»-leken

Sindre Øren og Sindre Johnstad.2. plassen går til «Årets julebordspill – Jeg har aldri jobbet i kommunikasjonsbransjen» av Sindre Øren og Sindre Johnstad, som begge tar bachelorgrad i art direction på Westerdals.

Juryen sier: Idéen er en twist på den klassiske «jeg har aldri»-leken og stiller mer og mer ubehagelige spørsmål desto lenger ut i spillet du kommer. Idéen er god, og selv om vi tviler på at noen faktisk hadde turt å bli med, så får den helt sikkert mange til å tenke seg om!

– Vi er veldig fornøyde med å få stikke av med andreplassen! Det har vært spennende å få jobbe med hvordan man kan utfordre et alvorlig tema ved å lage noe utradisjonelt, sier Øren og Johnstad.

Få folk til å velge Peppes

Brings Brief-konkurranse episode 4, brief fra Janne Brenda Lysø og POL:

• Kunde: Peppes Pizza
• Brief: Peppes pizza kan leveres på døra, hentes eller nytes i restauranten. Få folk til å velge Peppes neste gang de er sultne
• Målgruppe: Velg selv
• Premie: Gavekort på pizza og Janne tar en titt på mappa! *Oppdatering: Gode løsninger kan bli presentert for Peppes!

Regler:

• Løsningen må på en eller annen måte inkludere postkassen som en kanal
• Alle kan delta
• Løsning sendes til carinaogking@gmail.com eller via Facebook-siden Carina og King
• Fritt valg av format
• Frist: Før midnatt mandag den 15. oktober 23:59-ish.
• Vinner utropes i neste episode.

Enten du ønsker inspirasjon eller bare liker å se gode DM-jobber: Bring har samlet en rekke unike DM-løsninger på sine nettsider.

«Arbeidstittel» sponses av Bring og produseres av Både Og Radiobyrå, der Stian Letessier er regissør og produsent mens Magnus Solli Andersen kjører lyd.