Hvordan forebygge kommunikasjonssvikt?

Episode 3 av vår fremdeles ferske podkast handler om #Kommunikasjonssvikt, #metoo-oppropet i reklame-, PR-, design- og kommunikasjonsbransjen. Vi får besøk av initiativtakerne Maja Folgerø og Martine Flatlie, samt juridiske innspill fra advokat Randi Gustad i TV 2.

90667 29e69 original
90670 19721 original
«Matsvinn-assistenten» av Asbjørn Grønli og Tor Martin Norvik i designbyrået Uredd kom på delt førsteplass i forrige ukes utgave av Brings Brief-konkurranse.
90671 14f5b original
90672 592ce original
«Søppelpost» av Mathias Sandvik og Hallvard Vaaland fra Westerdals kom på delt førsteplass i forrige ukes utgave av Brings Brief-konkurranse.
90673 e76d8 original
90674 4f8e6 original

I episode 3 av «Arbeidstittel» snakker programlederne Carina Hegreberg og King B. M. Nguyen med gjestene Maja Følgerø (POL) og Martine Flatlie (Naug) om hvordan vi kan forebygge kommunikasjonssvikt. De diskuterer også tiltak, hierarki og ansvar.

«Arbeidstittel» om #Kommunikasjonssvikt: Carina Hegreberg, Martine Flatlie, King B. M. Nguyen og Maja Folgerø.

Advokat Randi Gustad, kommentator og jurist i TV 2.

Advokat Randi Gustad kommer i tillegg med gode juridiske innspill, blant annet om varsling.

– En stor takk til Randi som ble med på dette til tross for kort varsel. Det var fantastisk å ha med noen som sitter på juridisk kunnskap og den type erfaring.

– Takk også til alle som var med på #kommunikasjonssvikt-oppropet, og spesielt de som delte sine historier, sier Carina og King.

Hør sendingen her:

«Arbeidstittel» kan også høres med Spotify og i iTunes.

Interessant diskusjon på litt feil premisser

En presisering om sitatet som ble diskutert 7.20 ut i sendingen: King hadde til hensikt å referere til det som sto i Kampanje 15. desember 2017: « […] Kreativt Forum-sjefen tar forbehold om at hun ikke kjenner alle detaljene knyttet til mediebedriftenes undersøkelse om seksuell trakassering, og man vil derfor sette seg ned og sammenligne tall som er direkte sammenliknbare ved første anledning. – Blant annet har vi nok en høyere kvinneandel og en yngre målgruppe. Det er viktig å sammenligne epler og epler, sier Løvdal.»

– Vi valgte til tross for feilsitatet å ikke klippe i opptaket, da det kom en spennende diskusjon ut av det, forklarer Carina og King.

Delt førsteplass i Brings Brief-konkurranse

Gjestene i forrige sending, Espen Haugen og Anders Erikson fra Kitchen, hadde følgende utfordring til deltakerne i Brings Brief-konkurranse, der oppdragsgiver var Meny: «Hjelp folk til å kaste mindre middag».

For andre gang på rad har tilfeldighetene villet det slik at juryen har sett seg nødt til å utrope to vinnere av konkurransen: Asbjørn Grønli og Tor Martin Norvik fra designbyrået Uredd, samt Mathias Sandvik og Hallvard Vaaland fra 3.klasse Westerdals. Du ser vinnerbidragene i medievinduet øverst i saken.

Asbjørn Grønli og Tor Martin Norvik kom på delt førsteplass i Brings Brief-konkurranse med bidraget «Matsvinn-assistenten».

– Det er kjempegøy med slike konkurranser. Da får vi utfordret oss på å jobbe idé og sett hva andre flinke folk finner på. Det er inspirerende, motiverende og mest av alt gøy. Vi er opptatt av gode løsninger når det gleder matsvinn. Løsninger som gjør det lettere for folk å gjøre smartere valg. Og her er jo talestyring spennende, så lenge du ikke snakker med mat i munnen, eller kommer rett fra tannlegen, sier Grønlie og Norvik i en kommentar.

Westerdals-teamet Mathias Sandvik og Hallvard Vaaland kom på delt førsteplass med bidraget «Søppelpost».

– Takk for en fin high-five i forrige runde, men dette tok kransekaka! Vi deler gjerne med Kitchen, sier westerdølene Sandvik og Vaaland om sin delte førsteplass med oppgavebesvarelsen «Søppelpost».

Brings Brief-konkurranse episode 3

Brief fra Martine Flatlie & Maja Følgerø:

• Kunde: #Kommunikasjonssvikt
• Målgruppe: Kommunikasjonsbyråer
• Brief: Hvordan kan vi hindre uønsket seksuell oppmerksomhet før julebordsesongen?

Regler:

• Løsningen må på en eller annen måte inkludere postkassen som en kanal
• Alle kan delta
• Løsning sendes til carinaogking@gmail.com eller via Facebook-siden Carina og King
• Fritt valg av format
• Frist: Mandag den 1. oktober 23:59-ish..
• Vinner utropes i neste episode.

Enten du ønsker inspirasjon eller bare liker å se gode DM-jobber: Bring har samlet en rekke unike DM-løsninger på sine nettsider.

«Arbeidstittel» sponses av Bring og produseres av Både Og Radiobyrå, der Stian Letessier er regissør og produsent mens Magnus Solli Andersen kjører lyd.