Premiere på ny KF-podkast

Carina Hegreberg og King B. M. Nguyen er initiativtakere og programledere for «Arbeidstittel», Kreativt Forums nye podkast myntet spesifikt på folk som jobber med og har interesse for reklame- og kommunikasjon. Hør første sending her.

90372 99ebc original
Teaser for «Arbeidstittel». Du hører selve podkasten lenger ned i saken.

«Arbeidstittel» er laget som et nytt tilbud til reklame- og kommunikasjonsfolk. Både ringrever og ferskinger er ønsket som lyttere, men podkasten er kanskje spesielt myntet på den nye generasjonen med kreatører og utfordringene som de møter i jobben i 2018.

Utgangspunktet for «Arbeidstittel» er nemlig at et nyutdannet arbeidsløst kreatør-team prøver å famle sin vei inn i reklamebransjen, og i hver episode utforsker de et nytt tema sammen med gjester.

Carina Hegreberg og King B. M. Nguyen. Foto: Johanne Nyborg

Initiativtakerne er det kreative teamet Carina og King, bestående av Carina Hegreberg (24) og King B. M. Nguyen (26), som etter et knapt år i reklamebransjen har innsett at de har en rar og utfordrende jobb. Teamet gikk rett fra endt Art Direction-studie på Westerdals til engasjement i Hyper sommeren 2017. For tiden jobber de frilans, samtidig som de jakter nye muligheter hos byrå.

– Da engasjement-kontrakten utgikk og vi igjen sto på egne ben, savnet vi å ha noen mer erfarne folk å sparre med. Dessuten blir du etterhvert lei av å mase på folk og gå fra byrå til byrå, så da begynte vi å leke med tanken om å heller invitere folk til oss. Samtidig er nysgjerrighet en stor drivkraft i teamet vårt, og da passet det jo bra med podkast, forteller Carina og King til kreativtforum.no.

«Arbeidstittel» sponses av Bring og produseres av Både Og Radiobyrå, der Stian Letessier er regissør og produsent mens Magnus Solli Andersen kjører lyd.

Johansson og Braathen fra Brunch

Gjester i første episode er kreatørene Markus Ivan Johansson og Simen Braathen fra oslobyrået Brunch, og episoden tar for seg kombinasjonen av tilfeldigheter og gjennomføringsevne, og hvordan dette kan avgjøre hva du får til.

Brunch er et byrå som fremdeles er i en utfordrerposisjon, men duoen har også tung erfaring fra langt større aktører: Markus har jobbet tre år i Leo Burnett Milano, mens Simen, som også er dokumentarregissør, har jobbet i Crispin Porter + Bogusky i Colorado og var med å starte opp Leo Burnetts New York-kontor. Før de brøt ut og dannet Brunch i 2016 jobbet begge to i TRY.

Her hører du første episode av «Arbeidstittel»:

Du kan også høre episoden via iTunes og/eller via pippa.

Brief-konkurranse i hver sending

Hver sending av «Arbeidstittel» inkluderer en konkurranse-brief i slutten av hver episode, der briefen er utviklet av de aktuelle gjestene i episoden. Alle lyttere kan delta, men det er kanskje spesielt aktuelt for studenter som ønsker en utfordring og/eller noe nytt til mappa.

Svaret på briefen må på en en eller annen måte inkludere postkassen som kanal.

– Denne konkurransen skiller seg litt ut fra andre fordi den oppfordrer til analoge løsninger. Du kan selvfølgelig kombinere med digitale eller andre kanaler, forklarer Carina og King.

Neste episode av «Arbeidstittel» kommer 10. september og handler om hvordan du oppnår ønsket effekt med det du lager, med forfatterne bak «Effekt»-boken som gjester: Espen Haugen og Anders Erikson.

Brings briefkonkurranse nr. 1:

Brief fra Markus Ivan Johansson og Simen Braathen i Brunch: «Hvordan kan BRUNCH bruke postkassen som kanal til å skaffe nye kunder? Hvordan kan vi vise at det er gøyere å jobbe med underdogs, fordi vi jobber mye hardere enn de som er tunge og mette fra før? Målgruppe: Norske markedssjefer.»

Regler:

  • Løsningen må på en eller annen måte inkludere postkassen som en kanal
  • Alle kan delta
  • Løsning sendes til carinaogking@gmail.com eller via Facebook-siden Carina og King
  • Fritt valg av format
  • Frist: Før midnatt mandag den 3. september

Vinner utropes i neste episode.

Enten du ønsker inspirasjon eller bare liker å se gode DM-jobber: Bring har samlet en rekke unike DM-løsninger på sine nettsider.

Teaser for «Arbeidstittel». Du hører selve podkasten lenger ned i saken.