Sier ja til seks nye Veum-filmer

«Falne engler», den fjerde filmen i Varg Veum-serien (nr. 2 på kino), fikk så bra besøkstall i helgen at produsentene gir klarsignal til seks nye filmer om den forsofne Bergensdetektiven.

7150 89423 original

I helgen var det premiere på den kritikerroste «Falne engler», regissert av Morten Tyldum. Det er den andre kinofilmen i Varg Veum-serien (film nr. 4 totalt, «Tornerose» og «Din til døden», begge regissert av Erik Richter Strand, ble gitt ut rett på DVD).

Ned med Fredrikstad Filmen hadde en sterk åpningshelg på kino med over 31.000 besøkende og har siden premieren ligget som nr. 1 på kinolisten, noe som skjøv folkekomedien «Lange Flat Ballær II» ned på en andreplass.

– Vi har hele tiden sagt at vi ville se hvordan «Falne engler» startet på kino før vi traff en endelig beslutning om igangsettelse av seks nye filmer. Med helgens billettsalg og den store suksessen på DVD er det nå helt klart grunnlag for å starte produksjonen av seks nye filmer, sier Jonas Allen, produsent i Miso Film.

Trond Espen Seim og Bjørn Floberg har takket ja til en ny runde. Både Seim og Floberg er godt fornøyde med Varg Veum-filmene så langt, faktisk så fornøyde at de gjerne lager seks filmer til.
– Det har vært en fantastisk reise for meg som skuespiller å være med i Varg Veum-filmene, og jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle og vise nye sider av Varg-figuren, sier Trond Espen Seim.

Ny standard Floberg mener produsentene og regissørene har satt en ny standard for denne sjangeren.
– Jeg vil gjerne være med på å videreutvikle universet sammen med manusforfatterne og ikke minst Trond Espen, som jeg har hatt et svært godt samarbeid med.

TV 2 og SF Norge er med på utviklingen av de nye Varg Veum-filmene, noe som vil ta 12-16 måneder, og opptakene av filmene forventes å kunne begynne høsten 2009.
– Vi er veldig fornøyde med Varg Veum-filmene så langt. Dette er norsk krim av ypperste klasse, noe vi vil ha mer av. Vi gleder oss derfor veldig til å være med på seks nye filmer, sier Nils Ketil Andresen, programdirektør i TV 2.