Aften-aften blir tredagers avis

Papiravisene fikk et symbolsk skudd for bauen i dag: Landets 3. største avis skal fra i mai kun utgis på tirsdag, onsdag og torsdag. Det ble bestemt i avisens styre tidligere i dag.

Tiltakene vil samlet redusere mediehusets kostnader, men konstituert sjefredaktør Hilde Haugsgjerd mener den totale produktpakken blir bedre og vil stå sterkere i konkurransen.
– Vi har gjort meget grundige utredninger rundt Aften og hvordan vi best skal ivareta vår sterke posisjon i Oslo-markedet. Når vi nå velger å utgi avisen tre dager i uken – tirsdag, onsdag og torsdag – tar vi vekk de to dagene hvor undersøkelsene viser at folk har dårligst tid og vi derfor har færre lesere. Mandag er den dagen som har lavest Aften-lesning, og på fredag velger nok mange av abonnentene å bruke tid på A-magasinet i stedet, sier Haugsgjerd i en pressemelding.

Hun forteller at Aften, som nylig gikk forbi Dagbladet som Norges 3. største avis, fortsatt skal være nyhetsledende i Oslo.
– Vi skal ha de nyhetene som betyr noe for folk i byen, og vi skal sette dagsorden for den lokale debatten. Samtidig fortsetter vi satsingen på «Bydelen», våre åtte superlokale utgaver som fulldistribueres med Aften hver onsdag. Den store «Hva skjer»-oversikten i fredagens OsloPuls-seksjon flytter vi til torsdagsavisen, og gir på den måten folk litt bedre tid til å planlegge helgeaktivitetene.

Satser på internasjonalt stoff Samtidig som antall Aften-utgivelser reduseres, gjør Aftenposten morgenutgaven til en enda mer internasjonal avis. En undersøkelse avisen nylig har gjennomført, viser at mer utenriksstoff scorer aller høyest på lesernes ønskeliste. Den nye seksjonen lanseres mandag 4. mai.

Kommentarer

Knut Røthe

9 år, 2 måneder siden

Kvelden for Aften aften?