Falsk Try lurte Dagbladet

En kronikk i lørdagens Dagbladet signert Kjetil Try tar et aggressivt oppgjør med regjeringens krisepakke og Jens Stoltenberg. Runar Døving og Trond Blindheim står bak stuntet.

Kronikken er titulert «Reklamen vil redde oss».
– Dette har ikke jeg skrevet. Det er ikke min kronikk i det hele tatt. Det er veldig ubehagelig å være i en avis med meninger som ikke er mine, særlig når den leses av over en million nordmenn på lørdager, sier Try til Dagbladet.no.

Debattredaktør Simen Ekern i Dagbladet beklager på det sterkeste.
– Den kom fra en gmail-adresse med Kjetil Try sitt navn og jeg skrev litt fram og tilbake med avsenderen. Dessverre sjekket vi ikke opp godt nok, for eksempel ved å ringe Try for å få hans bekreftelse på at kronikken kom fra ham, sier Ekern til Dagbladet.no lørdag.

Les kronikken her.

Infantilt og hjelpeløst – Dette stuntet er så platt, infantilt og hjelpeløst at det for meg er en gåte at to voksne menn med høyere utdanning står bak. Det er ikke hylende morsomt eller originalt, bare pinlig, sier Try til VG, som i dag avslører at det var Runar Døving og Trond Blindheim, henholdsvis professor og rektor ved Markedshøyskolen, som sto bak stuntet.

– En slik spøk må Try tåle, sier Runar Døving til VG.

Foto: Veslemøy Vråskar

Kommentarer

Sol M Olving

9 år, 2 måneder siden

Jeg leste artikkelen på lørdag og forsto at Kjetil Try ikke kunne ha skrevet den. Hvordan kan to voksne menn gjøre noe så lite intelligent,og rettferdiggjøre det med at det var en spøk? Dette er bevisst dårlig skrevet, herrene Døving og Blindheim kan bedre. Jeg kaller det dårlig dømmekraft, Ganske avslørende for Dagbladet - som riktignok har beklaget.

Frank Nystuen

9 år, 2 måneder siden

Seriøse og anerkjente forskere har funnet ut at ledelsen opptreden og adferd har en stor betydning for bedriftens omdømme.
Dette må jo være årets største anmodning til NAV om å finne jobber som matcher deres kompetanse.
De er vissnok rause med støtte til omskolering om dagen. For kommunikasjon kan umulig være deres lodd her i livet. Her blottlegger professoren og rektoren ved Markedshøyskolen all elementær kunnskap i strategisk tenking.

Andreas Faye-Schjøll

Oddsekspert i Mediehuset Nettavisen

9 år, 2 måneder siden

– En slik spøk må Try tåle, sier Runar Døving til VG.Spøk? Jeg trodde spøk hadde noe med humor å gjøre. Mulig jeg tar feil.

Jørgen Holst

Creative Director, Digital i Bates

9 år, 2 måneder siden

Those who can't do, teach, sierem.

Jørgen Holst

Creative Director, Digital i Bates

9 år, 2 måneder siden

Elling har helt rett. Det korrekte sitatet er:"He who can, does. He who cannot, teaches."(George Bernard Shaw, Maxims for Revolutionists: Education. Man and Superman, 1903.)

Elling Aarflot

9 år, 2 måneder siden

Hei Jørgen,
ikke meningen å være drittsekk mht sitatet ditt - jeg er bare litt sår fordi jeg for øyeblikket er en av de som ikke kan ;-)
Forøvrig grunnla den samme Shaw London School of Economics og var kjent som en sterk motstander av koppevaksinen som han kalte for "en særdeles ond form for heksekunst", så jeg tenker som så at ikke alt han sa og gjorde var like fornuftig... :-D

Elling Aarflot

9 år, 2 måneder siden

Det er en flau opplevelse å se rektoren ved en av Norges presumptivt fremste høyere utdanninger innen markedsføring og hans professorale protége, avsløre sin sosiale inkompetanse. Enda verre er det at de påberoper seg kunnskap om markedsføring, for en mer effektiv rasering av Markedshøyskolen gode navn og rykte skal det godt gjøres å komme opp med over en pils eller ti, og gir god grobunn til fordomsfulle vittigheter à la Jørgen Holsts feilsitat. At de undertegner med falskt navn, gjør det ikke bare pinlig, men på grensen til det ærekrenkende.

Frank Standal Dybhavn

Ansatt i Tibe Republic

9 år, 2 måneder siden

DØVing og BLINDheim