Skal juryere i New York Festivals

Christian Westerberg Thoresen, kreativ leder i Dinamo Soulpolice, er plukket ut til å sitte i Grand Jury Interactive under New York Festivals. Han er bare én av en gjeng med nordmenn som skal juryere under festivalen.

Etter anbefalninger fra tidligere Grand Jury-medlemmer fikk Thoresen forespørsel om å delta fra Michael Demetriades, som er Executive Director for festivalen. Soulpolice har også vunnet både gull og sølv i NY Festivals.

– Slik de har bygget opp systemet rekrutteres kreative ledere basert på anbefalinger fra sittende hovedjury til «NYF international advertising awards». Vi har tidligere jobbet med teamet til Chief Creative Officer David Lubars og hans kreative ledere i BBDO New York, blant annet Brian DiLorenzo og Mike Boulia, forteller Christian Westerberg Thoresen.

Tiltrekker seg mange. – New York Festivals er en konkurranse som tiltrekker seg arbeider fra over 65 land. Jeg antar at det vil bli veldig mye spennende å juryere. Det skal bli interessant og lærerikt å se spennvidden og nivået på innsendingene i denne konkurransen, sier han.

Etter to år som juryleder for Sølvtaggen, gleder han seg til å juryere noe som ligger helt i andre enden av skalaen hva gjelder størrelse. Forventninger om hvordan deltakerne angriper tilsvarende utfordringer, kreativiteten og nytenkende løsninger.

Kan norske bidrag hevde seg?

– Jeg har ennå ikke oversikt over påmeldte jobber, men ser ikke bort fra at noen av de beste casene fra i fjor kan ha gode muligheter. Nivået har løftet seg betraktelig i løpet av de siste tre-fire årene jeg har juryert i Gull- og Sølvtaggen, og flere av inneværende års vinnere har internasjonal klasse, forteller Thoresen.

Arkivfoto: Thor Renslemo

Kommentarer

Harald Grenne

Redaktør i Kreativt Forum

6 år siden

Mye DM i utendørs, Alexander?

Harald Grenne

Redaktør i Kreativt Forum

6 år siden

Mye klin-kokos i avant garde-kategorien? (Kommer i hug Christopher Nielsens legendariske kunstrock-tegneserie i Nye Takter som alltid sluttet med: "Det låter bra, men er det eksperimentelt,'a?")

Harald Grenne

Redaktør i Kreativt Forum

6 år siden

Godt spørsmål. Hvis jeg justerer overskriften forsvinner problemet ...

Tore Woll

Kreativ Leder i LLOWBANK*

6 år siden

Sorry Alex, så deg ikke på lista - mulig jeg ikke var en så god investigating journalist som jeg utgav meg for å være. Men poenget mitt er enda mer understreket - mye nordmenn i NYFest. Det er jo gøy!

Tore Woll

Kreativ Leder i LLOWBANK*

6 år siden

Hallois Harald / Christian - er det snakk om Exectuive Jury? Eller Grand Jury? Den førstnevnte møtes i New York, og sistnevnte gjør det online hjemmenifra.

Harald Grenne

Redaktør i Kreativt Forum

6 år siden

Enda en, gitt: Marius Hansen, produsent og lyddesigner i NRKs markedsavdeling, skal juryere i International Radio Program & Promotion Awards. Noen som ikke skal juryere i NY Festivals?

Tore Woll

Kreativ Leder i LLOWBANK*

6 år siden

Da har vi Christian i Interactive. Markus i Avant-Garde. Erik Schøien i Art Aris i Commercial. Egil Pay i Print. Og jeg sitter også i print. Det er en fin samling nordmenn, men ingen i Executive (vi i grand er en forhåndsjury) av den enkle grunn av at man må være Chief Creative Officer - jeg satt der i fjor også og prøvde å dra et slags ansiennitetskort i år, men kom til kort. Jeg foreslår at noen bare knekter seg selv CCO og ser om vi får inn noen i godjuryen - jeg tror en svenske har klart å krangle seg inn med å dra Partnerkortet.

Christian Westerberg Thoresen

Faglig leder digital i Dinamo

6 år siden

Det stemmer Harald, nå er det riktig. Og Grand Jury er fasit Tore. Skal forsåvidt til NYC uansett på seminaret og jobb og sånt:-)
Det var moro å juryere outdoor, sier Alexander Gjersøe i en kommentar, rett etter at han var ferdig med å gå igjennom 200 arbeider.