Grand Island jubilerer med album

Grand Island feirer 10-års jubileum med å vise nye sider på filmmusikken til «An Arctic Space Odyssey». 13. januar kommer bandets nye album, inspirert av vide sletter og kald krig.

Etter fire studioalbum og en rekke låter med tung rotasjon på norske radiokanaler slipper Grand Island et album som de selv mener er «blottet for radiopotensiale». Fra et utadvendt og energisk musikkuttrykk har bandet denne gang vandret inn i arktisk isolasjon og et totalt forandret musikalsk landskap. 

Grand Island ble håndplukket til å stå for musikken til dokumentarfilmen «An Arctic Space Odyssey» om en ukjent norsk mann som måtte fungere som diplomat mellom Russland og Europa fra Svalbard på slutten av 1960-tallet. Inspirert av filmen og det øde landskapet rundt Ny-Ålesund på Svalbard har bandet lagt den aggressive og viltre rytmeleken til side, og i stedet latt sine melankolske, dvelende og lavmælte låter komme frem i lyset.

Sin-songs and sin-alongs!

Filmen kretser rundt den overveldende og vakre naturen på Svalbard og karakterenes intense isolasjon og frivillige fangenskap. Fra en manns blikk utover de snøhvite slettene til den kalde krigens polare kappløp; det ble et svært og svært inspirerende sted å befinne seg for Grand Island.

– Vi lot oss inspirere av de rolige og dvelende bildene i filmen, en kontrast til det vi vanligvis driver med. Filmen gir rom for å være ettertenksom samtidig som det er øyeblikk av voldsomhet. Det var et matfat av de sjeldne vi fikk meske oss i, sier vokalist Espen Gustavsen i Grand island.

Bandet, som også teller Sagveien Resort-regissør Jon Iver Helgaker, har vært nominert til flere Spellemenn, og er kjent for radiolåter som «Love in decay», «Us Annexed», «Angelila», «Wish it was summer always» og «Suffer/Lid min kjære». Sistnevnte med Janove Ottesen fra Kaizers på vokal. Siden starten i 2004 har de turnert Europa og spilt på mange av de største scenene og festivalene i Norge og utlandet.

10 år og nytt album

Albumet har slippdato 13. januar 2014 og markerer bandets 10års jubileum. 

– Soundtrack til dokumentar om Svalbards rolle i den kalde krigens romfartskappløp basert på 8 mm opptak fra 60-tallet er den nye rocken, sier Eirik fra Grand Island til kreativtforum.no.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.