Animasjonstungvekter til Babusjka

Regissør Rune Spaans har over 20 års erfaring innen design, animasjon og visuelle effekter, og er nå å finne i regissørstallen til Babusjka.

Etter å ha startet med design for dataspill, jobbet Rune Spaans i syv år som sjef for 3D og regissør på Toxic Design Studio. Han har bidratt med effekter til filmer som «Monstertorsdag» (2004), «Den Brysomme Mannen» (2006) og «Trolljegeren» (2010). De siste årene har han jobbet som regissør, og står bak to premierer i 2015, kortfilmen «The Absence of Eddy Table», og langfilmen «Knutsen og Ludvigsen og den fæle Rasputin», co-regissert med Rasmus A. Sivertsen.

– Rune har et unikt fortellertalent og vi kan vel påstå at han er Norges mest erfarne og kunnskapsrike mann innen animasjon. Det er en glede å nå ha Rune med på laget, sier Thomas Anker, kreativ leder i Babusjka. 

Spaans har vunnet priser for reklamefilmer for Europride og Tvillingforeldreforeningen, men også for profil-filmer for NRK og TV2. Han var i tillegg juryleder under Visuelt 2015. 

Spaans understreker at han liker animasjon med sterke, troverdige figurer og en tydelig visuell identitet.

– Jeg har jobbet mye med å ta realfilm-tankegang inn i animasjon, for å kunne løse opp i prosessen, og da passer det jo veldig bra å lage reklamefilm med Babusjka, som er sterke på både live action og animasjon, forteller han.

Her kan du se noen eksempler på hva han kan.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.