Høyretopp til Geelmuyden Kiese

Torger Ødegaard (49) var byråd i hovedstaden i 13 år. Nå har han skiftet beite og skal bidra til GKs satsning på prosjekter innenfor offentlig sektor.

69955 26e87 original
Torger Ødegaard skifter beite til kommunikasjonsbransjen. Foto © GK

Med oljeprisfallet og tøffere tider i privat næringsliv har GK valgt å satse mer på offentlig sektor, og byrået vant i 2015 en rekke store offentlige kontrakter, deriblant Renovasjonsetaten i Oslo, Bygg 21, Matmerk, Nasjonal Senter for Realfagsrekruttering, UDI, Arbeidstilsynet og Enova.

– Det skjer veldig mye spennende rundt omstillinger i offentlig sektor i 2016. Jeg skal hjelpe GK med å vinne og gjennomføre nye prosjekter, både for det offentlige og for private virksomheter i dette skjæringspunktet. To uker inn i min nye arbeidshverdag må jeg si det er utrolig gøy å være i et miljø med så mange flinke mennesker, sier Torger Ødegaard.

Preget Oslopolitikken i 13 år

Ødegaard var byråd i Oslo mellom 2001 og 2014. Som byråd hadde han ansvar for både finans, velferd og sosiale tjenester, kunnskap og utdanning og eldre og bydelene. Han har blant annet ledet arbeidet med reduksjon av antall bydeler fra 25 til 15, og innført resultat- og målstyringsoppfølging av Osloskolen. Telemarkingen er cand.mag med statsvitenskap, sosiologi og idehistorie.

Ny sjef på plass

I januar tok 34 år gamle Morten Hofgaard Jørstad over som administerende direktør i i byråets Oslo-kontor etter to år som leder for for København-kontoret.

– Torger var min første signering etter at det ble klart at jeg skulle hjem til Norge. Han blir en stor styrke for teamet vårt. Norsk økonomi er på vei inn i tøffere tider. Skal man lykkes som byrå må man selv omstille seg etter markedets behov. Der mener jeg vi i høst har kommet langt og resultatene ser vi allerede nå med mange nye, spennende kunder, sier Hofgaard Jørstad.

I tillegg til byråets nye administrerende direktør, begynte hele åtte nye rådgivere i GK over nyttår.