Dusan & Hilde tilbake i Norge

Etter 16 år i NY-eksil er regiduoen Dusan & Hilde tilbake i Norge. Nå er de brennaktuelle med den nye videoen til Massive Attack. Mandag 29. februar feires videoen med stor fest på Ekebergrestauranten, der Massive Attack er æresgjester.

70882 dc77d original
Massive Attack, «Cockfight»
70885 2eddf original
Reklamefilm for spanske Vogue.
70894 682e7 original
Magasinet W
70897 a8d95 original
Vogue Italia
70900 4f3ec original

Dusan & Hilde

Regiduoen Dusan & Hilde, bestående av Dusan Reljin og Hilde Pettersen Reljin, begynte sitt kreative samarbeid da de jobbet på et prosjekt med kunstneren Vanessa Beecroft. Siden har det bare ballet på seg, og av mange høydare kan vi jo nevne at duoens kunstfilm for den musikalske performance-duoen Fischerspooner i dag en del av den faste utstillingen til MOMA New York. De har også gjort jobber for kunder som Victoria Secret, Adidas, Max Factor, Vouge, Helmut Lang, Harper Bazaar, Vanessa Paradis og Gucci.

Kosmopolitisk tospann

Dusan Reljin, som er født i Serbia og oppvokst i Norge, har bakgrunn som fashion-, beauty- og kjendisfotograf i New York.

Hilde Reljin er født i Korea og har vokst opp i Norge, der hun blant annet har jobbet som sjef for mote og skjønnhet i Tique. Hun er i dag medeier i NOIONE som har lansert Uncontaminated-festivalen.

Nå er de altså aktuelle med Massive Attack-videoen «Ritual Spirit». Det er ikke første gang de regisserer for det legendariske Bristol-bandet: I 2012 regisserte de «Battle Box no 1», og mediespilleren ser du «Cockfight», laget av Dusan & Hilde for Turbin film i 2013.

– Vi regisserte videoen for Massive Attacks «Battle Box no 1» i 2012. Dette samarbeidet førte til et kunstprosjekt med 3D [Robert Del Naja] som har resultert i musikkvideoen «Ritual Spirit». Filmen gjenspeiler råheten i «Ritual Spirit» gjennom lyssetting og visuell rytme. Det har vært et spennende prosjekt. Det er alltid en utfordring å gjøre ting annerledes, sier Hilde & Dusan.

Som fotograf representeres Dusan Reljin av Tinagent i Skandinavia, mens Dusan & Hilde representeres av Turbin film.

Videolansering på Ekebergrestauranten

Før Massive Attack står på scenen under Øyafestivalen i august, blir det mulig å få et glimt av duoen allerede 29. februar. Lanseringen av «Ritual Spirit»-videoen er lagt til hovedstaden, hvor 3D/Robert Del Naja og Anthony Tombling fra Massive Attack selv tar turen for å være DJs.

Eventet er helt gratis om du er rask nok. Meld deg på her så blir du satt opp på gjestelista.

Lanseringen er et samarbeid mellom den kreative artisthuben NOIONE og Ekebergrestauranten. Videoen skal vises på storskjerm i Ekerbergparken, med påfølgende etterfest på restauranten hvor Massive Attack vil stå for musikken.

Reklamefilm for spanske Vogue.

Massive Attack, «Cockfight»