Energy Pool-team vant i Young Glory

Melissa Kristiansen og May Linn Michaelsen fra Kitchens Energy Pool-satsing har vunnet gull i Young Glory, en internasjonal konkurranse for unge kreatører.

71692 dbfc9 original
Melissa Kristiansen og May Linn Michaelsen. Foto © privat

Young Glory har blitt omtalt som «unge kreatørers svar på Tour De France», der åtte briefer skal besvares i løpet av åtte måneder. Konkurransen har base i Singapore, men unge kreatører over hele verden deltar.

Casefilmen «Sleep Insurance» (som du kan se nær bunnen av artikkelen), signert Melissa Kristiansen og May Linn Michaelsen, gikk helt til topps som første norske gull noensinne i november-utgaven av den profesjonelle delen av konkurransen (som også har en studentkategori).

Ettersom juryeringen tok ekstraordinært lang tid, fikk ikke teamet beskjed om seieren før for et par dager siden. I tillegg har de fått shortlist-plassering i både i oktober-kåringen og desember-kåringen.

Utover landegrensene

– Vi er sjukt glade og stolte over gullet, forteller Melissa og May Linn, og forklarer at Young Glory-briefene ofte tar opp store problemstillinger.

– Young Glory handler om å bruke kreativitet til å løse konkrete problemer for folk. Noe vi synes burde være målet med all reklame. I motsetning til andre konkurranser må man i tillegg selv velge avsender. En del av prosessen har derfor vært å finne ut hvordan vi kan komme frem til en relevant oppdragsgiver. Vi har angrepet brifene ved å tenke globalt, og uavhengig av hvem vi er og hvor vi kommer i fra. Vi har med andre ord jobbet etter innsikter som strekker lengre enn våre egne landegrenser, sier de to.

Med gullvinneren «Sleep Insurance» ønsket de å snakke til trøtte bilførere i forkant av bilturen.

– De fleste fortsetter å kjøre bil til tross for at de er trøtte, spesielt på korte distanser. Gjennom en utvidelse av den populære appen «Sleep Cycle» ville vi få målgruppen til å forstå hvor mye søvn påvirker kjøreferdighetene deres. Vi ga bilister et insentiv til å sove mer ved å belønne dem med rabatter på bilforsikring, forklarer teamet.

Westerdøler fikk student-sølv

To Westerdals-team har konkurrert i studentutgaven av konkurransen: Abel Aga og Andreas Bastian Nordberg vant sølv i oktober, mens det samme teamet ble shortlistet i desember, noe som også skjedde med Westerdals-teamet Charlotte Blomsterpotte og Tora Uhrn.