«Hilltop» er pusset opp

35-millimeterversjonen av Coca-Colas mest berømte reklamefilm, «Hilltop» fra 1971 er nå remastret for 4K-TV.

72730 d9028 original

«Hilltop», laget av McCann-Erickson, ble ikke noe mindre legendarisk da den ble vist i sisteepisoden av «Mad Men», og fans av begge kan glede seg over at Coca-Cola nå har remastret og farge-korrigert sin reklamefilm fra 1971 for de høyoppløselige TV-bildene på 4K-flatskjermer.

Filmen er skutt i Italia og hyller kulturelt mangfold og menneskelig samhold på tvers av landegrenser. Den var i sin tid så populær at låta «I’d Like to Teach the World to Sing (in Perfect Harmony)», som ble framført av The New Seekers, lå på hitlistene.

Filmen i mediespilleren, som Coca-Cola nå har lagt ut på YouTube, er ikke i 4K-oppløsning, men er en lavoppløst versjon av den nymastrede og fargekorrigerte utgaven (adskillig bedre enn de forskjellige YouTube-versjonene som har vært tilgjengelig i årevis).

De originale filmrullene sitter trygt i The Library of Congress, hvor det ypperste av amerikansk kultur bevares for ettertiden. For mer om oppussingen: Les bloggposten til Sarah Traverso, direktør for multimediale produksjoner hos Coca-Cola North America.