Fire nordmenn i Eurobest-jury

Øystein Halvorsen, Lars Holthe, Lise Tangen Hansen og Håvard Windstad skal juryere under Eurobest. Festivalen foregår i Roma fra 30. november til 2. desember.

78422 99cfe original
«Tiny Dancer» for John Lewis Home Insurance av Adam & Eve DDB vant Grand Prix i Film Craft under fjorårets utgave av Eurobest. Samme byrå og annonsør vant Grand Prix i Film med «Monty's Christmas».

I år foregår den omreisende kreativitetsfestivalen og reklamekåringen Eurobest i Roma fra 30. november til 2. desember. I fjor hadde Norge fem jury-representanter i konkurransen som da foregikk i Antwerp, i år er antallet redusert til fire:

  • Øystein Halvorsen, kreativ leder i TRY, skal juryere kategoriene Film, Print og Print and Poster Craft
  • Lars Holthe, kreatør og partner i Anorak, skal juryere Interactive og Mobile and Digital Craft
  • Lise Tangen Hansen, direktør for forbruker- og markedsinnsikt i Carat, skal sitte i juryen for Creative Effectiveness
  • Håvard Windstad, strategisk rådgiver i Mediacom, skal juryere Media-kategorien

Unge kreatører i Cannes, så Roma

AD Marius Aasen og tekstforfatter Susanne Hovda, kreativt team i TRY, vant gull i både Film og Cyber under Gullblyanten, og representerte dermed Norge i filmkategorien av Young Lions i Cannes i sommer. Siden de umulig kunne konkurrere i både Cyber og Film samtidig i Cannes, deltar de i den integrerte Young Creatives-konkurransen under Eurobest.

Nytt av året

Eurobest blir arrangert av Lions Festivals, som også står bak Cannes Lions. Nå gjør festivalen justeringer på kategoriene i henhold til forandringene moderfestivalen gjorde i sommer:

  • Creative Data er en ny kategori som belyser arbeid der data er brukt til å løse et problem, fortelle en mer meningsfull historie eller som driver av et større personlig engasjement
  • Ny er også Digital Craft, som er den digitale håndverkskategorien
  • Entertainment er kategorien som er utviklet fra Branded Content & Entertainment, og som nå erstatter denne. En ny underkategori i Entertainment-kategorien er Music, som hyller den kreative produksjonen, promoteringen og distribusjonen av musikalsk innhold

Fristen for å sende inn arbeider til Eurobest-konkurransen er 14. oktober.


«Tiny Dancer» for John Lewis Home Insurance av Adam & Eve DDB vant Grand Prix i Film Craft under fjorårets utgave av Eurobest. Samme byrå og annonsør vant Grand Prix i Film med «Monty's Christmas».