Æresprisen til Kjetil Wold

Kreativt Forums ærespris Gullblyanten går i år til Kjetil Wold, kreativ leder og gründer i Anti & Grandpeople.

22902 964b2 original
Kjetil Wold. Foto: Tor Lie
22903 a9a14 original
Æresprisen ble delt ut av tidligere æresprisvinnere Anne Gravingen og Bendik Romstad. Foto Tor Lie
22904 cb741 original
Foto: Tor Lie
22905 38420 original
Æresprisvinneren elevert av Frank Nystuen og Erik Heisholt. Foto: Tor Lie

I juryens begrunnelse lyder det: «Kjetil Wold har kommunisert helt siden han gikk ut av Westerdals reklameskole i 1997. Først gjennom tradisjonell reklame i Missing Link, så gjennom design og til slutt gjennom olabukser.

Hans design har blitt kjent langt utenfor Norges grenser, og han har jobbet med flere internasjonale merkevarer enn de fleste av oss til sammen. Helt siden han vant VG-konkurransen i 1998 har han enten vunnet priser selv, eller hjulpet andre å vinne.

Kjetil startet sitt eget designbyrå bare få år etter at han var ferdig på skolen fordi han ikke fant noe byrå som var slik han mente det skulle være. Ved først å være med på å skape Bleed, og så Anti, tok han Norsk design inn på den internasjonale arenaen. Han har vært en pioner i samarbeid mellom design og reklame, og de fleste reklamebyråer har hatt gleden av å jobbe sammen med ham opp gjennom årene. Ved hele tiden å holde fokus på at design ikke er pynt, men skal formidle, har han bygd opp to nyskapende, tydelige og inspirerende miljøer. Og selv om han er både gründer og har mange ansatte, har han fortsatt å skape selv.»