Studenter tok instaveien til New York

En snedig CV-løsning på Instagram vekket interessen til ansatte McCann New York, som svarte med å tilby Westerdals-studentene Josephine Berntzen og Kaja Koppang praksisplass.

71863 cb32c original
Utsnitt fra duoens «InstaVitae» på Instagram.

Josephine Berntzen og Kaja Koppang er et kreativt team fra Oslo som for tiden har praksisperiode i McCann Oslo. «En del av praksisen skal foregå på et av utenlandskontorene», lød arbeidsbeskrivelsen fra Oslo-kontoret. Berntzen og Koppang valgte seg New York.

Selv om McCann Oslo var med på laget, så måtte likevel New York-kontoret overbevises. Vel vitende om at New York’erne er travle folk lagde teamet en hurtig-CV på instagram ved navn «InstaVitae», spesialsydd av det ambisiøse teamet for å vekke kontorets oppmerksomhet.

Her kan du se Instagram-CV-en.

Teamet fulgte profilene til de ansatte ved New York-kontoret på Instagram og fikk raskt respons. Nå er flybillett bestilt og de reiser i april. CV-stuntet ble også plukket opp av det amerikanske magasinet Digiday i en artikkel om hva forskjellige studenter har gjort for å få en fot innafor i byråene.

Sallie Mars, McCanns Global Director of Creative Talent uttaler følgende til magasinet: «De har virkelig prestert å gjøre det lille ekstra som skal til, og det lover godt fordi det viser hvor lidenskapelige de er i jobben. Det fungerte fordi det er en fortelling der, en intro, små gløtt av arbeidet deres og det som foregår i kulissene. Løsningen bare fortsatte å trekke oss inn.»

Om teamet

AD Josephine Berntzen er 23 år og har tidligere studert foto på New York Film Academy. Tekstforfatter Kaja Koppang er 27 år og har tidligere jobbet som frilansskribent i Tanzania. For en uke siden mottok de sølv i Gullblyantens elevkategori med jobben «The Silent Song» og har i øyeblikket tre jobber i finale i Gulltaggen. Begge er Bachelor-studenter på Westerdals Oslo ACT. Sjekk ut porteføljen deres her: wearejokoatgmail.com.


Annonse: