TRY og Pol på første shortlist-slipp i Cannes

TRY og IKEA nominert tre ganger i Outdoor og én gang i Print & Publishing, mens Pol har fått en nominasjon i kategorien for Health & Wellness med sin Redd Barna-film.

Ikeabastis
IKEAs utendørskampanje «The Bästis Billboard» fra TRY har allerede tre nominasjoner i årets Cannes Lions.

Cannes Lions starter offisielt på førstkommende mandag, men er allerede i gang lørdag formiddag med hensyn til offentliggjøringen av shortlister med nominerte arbeider.

Dagens slipp består av kategoriene Print & Publishing, Outdoor, Health & Wellness, Film Craft, Pharma og Audio & Radio, og de norske byråene gikk til finale i de tre førstnevnte kategoriene.

I Print & Publishing er det den allerede hyppig prisbelønte TRY-jobben «Livet er ikke en IKEA-katalog» som er på lista i underkategorien Use of humour. Jobben har tidligere vunnet priser i har tidligere vunnet i D&AD, Eurobest, Epica, Sølvfisken og ikke minst årets Gullblyanten.

Populær lobørste

I utendørskategorien er TRY og IKEAs «The Bästis Billboard» nominert tre ganger, også den priset flere ganger tidligere konkurranser, som Epica, Eurobest og Grand Prix i årets Gullblyanten. I Cannes er jobben shortlistet underkategoriene Consumer Goods, Standard Sites og Social Behaviour & Cultural Insight.

Fantasiens kraft

Pol er på sin side nominert i Health & Wellness-kategorien med den andre filmen under Pols internasjonale kommunikasjonsplattform for Redd Barna, «Save the Imagination», regissert av Martin de Thurah hos Bacon, en film som mottok bronse i Epica på tampen av fjoråret. Filmen er nominert i underkategorien Fundraising & Advocacy.

Vinnerne i de tre kategoriene med de norske shortlistjobbene blir alle offentliggjort mandag kveld i uken som kommer.

Det neste shortlistslippet foregår på formiddagen i morgen, søndag. Da står kategoriene Design, Digital Craft, Direct, Entertainment, Entertainment Lions For Gaming, Entertainment Lions For Music, Entertainment Lions For Sport, Industry Craft, Media, PR og Social & Influencer Lions for tur.