Debuterte under pandemien – Vokser med event og nye kunder

Byrået startet opp samme uke som pandemien kom til Norge. Siden har NOSLEEPTILLBROOKLYN vokst, vunnet mange nye oppdrag og kunder. Byrået som definerer seg som et strategisk og kreativt reklame- og eventbyrå, jobber med en bred portefølje av oppdragsgivere, fra små tech-startups til noen av de største merkevarene.

Lederteam NOSLEEPTILLBROOKLYN
Ledergruppa i NOSLEEPTILLBROOKLYN foran byråets «Samsung Island» rett før Palmesus 2022 i slutten av juni. Fra venstre: Suzanne Grapendaal, Cecilie Fosselie, Joakim Coward-Hanssen, Birgitte Hodne og Aris Theophilakis.

På Bystranda i Kristiansand gikk Skandinavias største strandfest, Palmesus, av stabelen i månedsskiftet juni-juli med over 60.000 besøkende med en snittalder på 25,9 år. Der deltok brands som Samsung, Budweiser, Flyr, Corona Extra, Gjensidige, Coverbrands og Twentyfour. Felles for disse kundene er at de også bruker det ferske byrået for å nå denne målgruppen. Etter nesten tre år er festival-Norge igjen i full blomst, og det gjør at byrået vokser med ekstra fart. Byrået selv mener forklaringen er integrasjonen av de forskjellige fagområdene.

Risikabel strategi

Medeier og senior Art Director Cecilie Fosselie sier at alternativet i 2020 var for Palmesus å selge minoritetspostene i byråene Fundament og Headliner, og la dem seile sine egne sjøer.

– Men det hadde vært for dumt, vi hadde en enestående mulighet til å integrere langt tettere og sette sammen et helt nytt type fagmiljø og hente nye krefter inn. Så med både god og dårlig timing gjorde vi det, sier hun.

Dagens ledergruppe består av fem byråveteraner, men hvor tre av disse kom rett fra kundesiden. Joakim Coward-Hanssen ble hentet tilbake som daglig leder fra Umbro Norge, Aris Theophilakis ble ansatt som faglig leder og strategisk rådgiver fra SmartRetur/Skeidar, Birgitte Hodne kom fra Beckmann Norge og tok ansvar for prosjektledergruppen, og Suzanne Grapendaal, som kom fra TRY Opt og Equinor, fikk ansvar for innsikt og digitale medier. Byrået ble ytterligere forsterket med ressurser innen motion og performance.

– Den råeste mediekanalen i Skandinavia mot en ung målgruppe

Fosselie sier det var en høytsvevende ambisjon, særlig i et covid-år, men at strategien uansett ble lagt, nye mennesker samlet, nytt navn ble valgt og resultatet ble et miljø der samlokaliseringen med Palmesus var en avgjørende faktor. Ifølge Fosselie fungerer selskapene i mange sammenhenger som et effektivt tospann.

– Palmesus er kanskje den råeste mediekanalen i Skandinavia mot en ung målgruppe, og ble nylig kåret som landets sjette mest attraktive sponsorobjekt i en undersøkelse gjort av Sponsor Insight. NOSLEEPTILLBROOKLYN skaper retning, innhold og kontekst for at sponsorer skal kunne maksimere utbyttet av disse investeringene, men det er fair å nevne at Palmesus-relatert business fremdeles ikke utgjør mesteparten av det vi driver med, sier Fosselie.

Skyter fart med store merkevarer

Daglig leder Joakim Coward-Hanssen sier at eventkompetansen var der hele tiden, særlig på produksjon, men at de under pandemien lå ganske stille.

– Event hadde i prinsippet yrkesforbud, så vi fikk vekst og nye kunder på vår kompetanse innen strategi, navneprosesser, visuell identitet, digitale kampanjer og andre reklamebyråtjenester. Men etter åpningen rundt nyttår har byrået fått inn aktivasjonsprosjekter for Samsung, Gjensidige, Corona Extra, Budweiser, Sparebanken Sør, Agder Energi, Schlumberger og Holland Norway Lines for å nevne noen.

Viktoria Stensrud er byråets siste ansettelse som prosjektleder på event, og hun fikk slett ingen ingen myk start hos byrået.

– Her lå det oppdrag og muligheter og ventet i fleng, så det var sink or swim. Men det er sånn det skal være, og nå har vi fått opp god marsjfart og kan rette blikket noe mer fremover. Vi har en annerledes setup, så vi skal bygge dette riktig, sier Stensrud som i Palmesus-helgen hadde ansvaret for de største aktivasjonene på strandfesten.

Oslo-kontor skal ikke bli eget byrå

Om Kristiansand er litt utaskjærs for noen, har det ikke skremt Oslo-baserte oppdragsgivere som Flyr, Budweiser eller Samsung. Aris Theophilakis, som selv bor i Oslo, sier at geografi er mindre viktig.

– Vi har hatt Oslo-tilværelse hele tiden, men fra høsten vil vi få helt egne lokaler i sentrum. Vi har kunder i hovedstaden også, både vi og Palmesus har møtevirksomhet her, og langt mer skjer nå på Teams. Kristiansand er og blir vårt hovedkvarter, så Oslo-kontoret skal bli en forlenget arm på samme kropp, og ikke en egen organisme. Vi jobber der det er mest hensiktsmessig for å bygge case og kultur, sier Theophilakis.

Å nå de unåelige

Den største strategiske muligheten ledergruppa så for NOSLEEPTILLBROOKLYN var å hjelpe nasjonale og internasjonale merkevarer med å vinne i det vanskeligste markedet, unge mellom 18-30 år. De mener at det tette samarbeidet med Palmesus gjør at byrået har en unik rigg for å skape økt kjennskap og vurdering i denne målgruppen.

– Vi har både verktøyene og et laboratorium for å rekruttere «the unreachables» som er helt unikt på skandinavisk nivå. Vår rolle er å spisse eksisterende strategier, og å konseptualisere i spissere uttak, sier Coward-Hanssen.

Skal leve opp til navnet, og så bytte navn

– Vi har siden oppstarten fått muligheten til å hjelpe ambisiøse aktører innen et bredt spekter av nærings-, organisasjons- og samfunnsliv, alt fra startups til internasjonale brands, veldedighet og offentlige virksomheter. Eksempler er i tillegg til de ovennevnte Fossbad, Hörmann, Strai Kjøkken, EL-PROFFEN, Modena, Visit Sørlandet, Sparebanken Sør, Kreftforeningen, Blå Kors, Stine Sofies Stiftelse, Wenn, Baring, SmartRetur, Fædrelandsvennen, Agder kollektivtrafikk, Kristiansand kommune mfl. På toppen av det jobber vi mye med nye byggeprosjekter med bla egen 3D kompetanse in-house, legger han til.

– Vårt mantra er å kreere avgjørende øyeblikk, og for egen del sikter vi på 50 millioner i byråomsetning og når vi oppnår våre interne mål, der en bunnlinje på tre millioner er en av dem, drar hele byrået til Brooklyn. Tanken er at vi der lager et nytt navn på sjappa. Vi har lært å ikke frykte forandring, så selv om vi ikke ender opp med å bytte navn så har vi nok flere ting vi skal forbedre og gjenoppfinne på det tidspunktet, avslutter Coward-Hanssen.