Saatchi presenterer Bagsy

Arbeid av Per Høj

Bagsy er verden største optiske sorteringsrobot. Han bor i Oslo og han elsker kildesortering.

Fra 18. juni kunne hele Oslo kildesortere matavfall i grønn, plastemballasje i blå og restavfall i vanlig pose. Alle 340.000 husstandene drar endelig i samme retning for et bedre miljø i hovedstaden.

I den anledning har Saatchi & Saatchi på, oppdrag fra Renovasjonsetaten, laget en kampanje for å spre det glade budskap over hele byen. De siste områdene (Gamlebyen, Grünerløkka og Nordstrand) vies litt ekstra oppmerksomhet med lokaltilpassede løsninger. Medieflatene er hovedsakelig boards, men dette støttes også opp med print i lokale, regionale, og på selve dagen gikk det i nasjonale medier.

Hva skjer etter sortering? Samtidig med dette lanseres en parallell kampanje som handler om hva som skjer med avfallet etter at det er sortert hjemme og fraktes videre. Jon Fredrik Sandengen i Saatchi forteller at undersøkelser viser at kjennskapen til den «blå-grønne» løsningen er høy og at folk flest er positive.

– Likevel er det avdekket noe skepsis til om systemet faktisk fungerer. At avfallet faktisk ender opp der det skal. Dette handler mye om mangel på kunnskap, og tiltro til systemet er viktig for adferden, sier Sandengen.

– Det er her Bagsy kommer inn, verden største optiske sorteringsrobot, sier kreativ leder Øyvind Waage.

I samme dunk. Bagsy er norsk og jobber på Haraldrud i Oslo. Bagsy skal ta livet av «alt går i samme dunken»-unnskyldningen som er hyppig brukt av skeptikerne.

– Vi måtte forklare et enormt og sofistikert system på en enkel måte: Ja, posene går i samme dunken. Det er jo derfor Oslo har Bagsy, sier Waage.

Løsningene er to ukeplakater på Oslos kollektivtransport i tillegg til filmen om Bagsy som nå er å se på nett og på Oslokinoene.

Du kan også se filmen i HD og for mobil på YouTube.

Teamet:
AD: Hanne Rønning Jorud og Snorre Martinsen
Tekst: Øyvind Waage
Macdesign: Ulrik Steenfatt Larsen
Rågiver: Jon Fredrik Sandengen
Planner: Patrik Bergfjord
Prosjektleder: Gry Bækkelund
Byråprodusent: Håkon Fretheim
Illustrasjon: Remi Juliebø
Produksjonsselskap: Qvisten
Regi: Rasmus Sivertsen

Etterarbeid (grade og online): Postmenn
Lyd: Preben Grieg-Halvorsen, Hocus Focus
Klipp: Christian Siebenherz

Ansvarlig hos kunde: Elisabeth Marie Vollan og Tuva Otterlei Blikom

Kommentarer

Harald Grenne

Redaktør i Kreativt Forum

5 år, 12 måneder siden

Jeg tenkte først og fremst på Wall-E. Ganske creepy den franske der, forresten.

Elling Aarflot

5 år, 12 måneder siden

Nå er jeg egentlig venner med Saatchi og har ingenting usnakket med noen av dem, men WTF?? Se Youtube-filmen for vind-energi og se deretter Bagsy. Er det bare meg som synes de er veeeeeldig like?

http://www.youtube.com/watch?v=2mTLO2F_ERY