Ruter lanserer brukerstyrt tjeneste

Arbeid av McCann Oslo

Ruter vil inspirere flere til å reise kollektivt, og skal nå samle tips til hva du kan gjøre ved hver eneste av de 4000 holdeplassene i Oslo og Akershus.

Denne uken lanserer Ruter 4000holdeplasser.no, en brukerstyrt karttjeneste hvor alle holdeplasser i Oslo og Akershus skal fylles med aktiviteter og skjulte perler. Gjennom tjenesten ønsker Ruter å vise at kollektivtilbudet er bedre enn mange kanskje tror, samtidig som de vil inspirere flere til å dra på oppdagelsesferd i Oslo og Akershus.

Tjenesten består av et kart med alle holdeplasser ferdig plottet inn. Dermed er det fritt frem for «Hvermansen» å knytte sine favoritter til holdeplassene i nærheten. Små gleder som å nyte utsikten eller plukke hvitveis er like velkomne som anbefalinger om langrennsløyper, kulturtilbud og koselige kafeer.

Varig tilbud

– Det er et høyt mål å skulle finne minst én aktivitet for hver holdeplass, men vi har stor tro på at hver og en av dem har noe fint å by på. I tillegg håper vi innbyggerne i Oslo og Akershus setter pris på en tjeneste som gjør det lettere å få mer ut av nærmiljøet, forteller Annika Mørch Aste i Ruter. 

– Løsningen var først tenkt som en enkeltstående kampanje, men vi ønsker nå å utvikle den til å bli et varig tilbud for de reisende på lik linje med reise- og billettappene våre. 

McCann Oslo står bak både idé og konsept, og løsningen er produsert i samarbeid med SDG, Making Waves og Ruters egen IT-avdeling. Starcom og Aftenposten er med på lanseringen av tjenesten, og det har allerede strømmet inn flere hundre tips og bilder. Ruter er godt fornøyd med mottagelsen, og selv om det er et stykke igjen til 4000 tips, er det langsiktige målet for tjenesten enda større.

– Drømmen er at 4000holdeplasser.no blir et oppslagsverk for aktiviteter i Oslo og Akershus, laget av innbyggerne, for innbyggerne, avslutter Mørch Aste.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.