Et samlet Trøndelag

Arbeid av Uredd

I 2018 slås Nord- og Sør-Trøndelag sammen til én fylkeskommune. Designbyrået Uredd står bak den visuelle identiteten.

1. januar 2018 slås de to trøndelagsfylkene sammen til én demokratisk og administrativ enhet. Det er en begivenhet som kan plasseres i en stor historisk kontekst. 

Fylkestinget representerer en kulturtradisjon fra våre eldste tider og som har vært med på å forme demokratiet slik vi kjenner det i dag.

Hvor gammelt tingsystemet er vet vi ikke, men historikere mener det kan være over 2000 år gammelt. Tinget hadde stor betydning for hvordan menneskene i norden løste sine samfunnsmessige utfordringer seg i mellom, allerede i jernalderen. Det antas at Frostatinget var et etablert representasjonsting for menneskene rundt Trondheimsfjorden så tidlig som på 600-tallet, og omfattet på et tidspunkt hele tolv trøndelagsfylker.

Det å utvikle en visuell identitet i 2017 for ett samlet Trøndelag har for oss i UREDD derfor vært en svært betydningsfull oppgave, og en begivenhet i en stor historisk kontekst.

Prosessen vår har hatt som mandat å skape en identitet som tar med seg vårt demokratiske opphav inn i framtida, der folkestyre, samtale og frihet er verdier og viktige prinsipper å forsvare i den videre utviklingen av et samlet Trøndelag. 

Her kan du lese mer om den grafiske profilen.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.