SAIH vil beskytte studenter med diktator-kondomer

Portretterer Putin, Lukasjenko og Jinping som «d**ks» i ny kampanje.

DSC04615 Edit

– I Norge har vi frihet til å si hva vi vil, kle oss som vi vil og ligge med hvem vi vil. Sånn er det ikke for studenter i mange deler av verden der fremveksten av autoritære regimer utgjør en stadig større trussel. Vårt budskap er at studenter trenger beskyttelse, sier Hector Ulloa, leder i SAIH.

Studentene og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) er en norsk bistands- og kampanjeorganisasjon som jobber for å sikre studenter rett til trygg utdanning rundt om i verden. I kampanjen deler de ut gratis kondomer med bilde av Putin og andre diktatorer på, med slagordet: «Protecting students against d**ktators and other diseases.»

SAIH case 02
IMG 9054
DSC05426
SAIH case 01

– Vi har valgt en humoristisk inngang til en alvorlig tematikk, forteller Ulloa.

I Ifølge V-Dem institute bor 70 % av verdens befolkning nå i autokratier – mange av dem diktaturer. SAIH arrangerer denne høsten en rekke eventer hvor de har sett på status for demokrati internasjonalt fra ulike vinkler.

– Studenter er ofte blant de som er først ute å heve stemmen når samfunn går i feil retning. Vi har sett mange store demonstrasjoner opp gjennom historien, fra borgerrettighetskamp i USA og anti-apartheid-kampen i Sør-Afrika til dagens protester i Russland, Iran og Zimbabwe, sier Ulloa.

Det er fjerde kampanje Brunch og SAIH samarbeider om. Tidligere har de deepfaket influencere og tåregasset SAIH-lederen. The D**ktators har bl.a. vært omtalt på P3 Morgen, NRK Nyheter og Bergens Avisen.

– Artig å ha vært med på, sier Markus Ivan Johansson i Brunch.

Innslag på P3 Morgen.

Andre involverte

T

Trine Grüner

Ansvarlig fra kunde

S

Selma Matsdotter Bratberg

Ansvarlig fra kunde