Priset de unge

Se hvem som vant Gullblyantens elevkategori, Young Lions og Best Y.E.T.

Gullblyanten har én hovedkategori samt to spesialpriser beregnet på yngre kreatører: Beste elevarbeider, Young Lions (i samarbeid med Cannes Lions) og Best Y.E.T. (i samarbeid med Mediebedriftenes Landsforening).

Knips og sov. Kategorien Beste elevarbeider er beregnet på kreative elever, og der var det westerdalsstudentene Caroline Ekrem og Sara Marie Hødnebø som vant med jobben «Snap&Sleep Hotel» for Japan National Tourist Organization: Etter katastrofen i 2011 er turismen i Japan nede med 36 prosent. Teamet ønsket at de som fremdeles reiser til Japan skulle demonstrere for venner og følgere at det er trykt å reise til Japan og minne dem på at det er spennende reisemål.

Snap&Sleep Hotel et hotell der du kun betaler ved å poste bilder på Instagram hver dag. Hvilket rom du får, avhenger av hvor mange følgere du har. For eksempel vil 100 følgere gi deg en «sleeping capsule», har du over 10 000 følgere vil du få en fin suite.

Det ble utdelt tre diplomer i samme konkurranse, til Lesya Krurlyuk for Dina Tea emballasje, til Victoria Fure, Caroline Johnsen Nordby, Cecilie Hestad, Morten Hagelund og Anders Hauge for Stine Sofies Stiftelse, og Ole Hallvard Kveseth og Fredrik Omre for Prior Egg.

Grønnern og Lauritzen I Best Y.E.T. (Young European Team) var det Jonas Grønnern fra Try og Christian Lauritzen fra Kitchen som vant konkurransen, som gikk ut på å lage den beste avisannonsen for Skyr Müsli på kun seks timer og med sort tusj og blokk som eneste arbeidsverktøy.

På 2. plass kom Aud Helen Singstad og Maren Gimnes, begge fra Westerdals. Fra Westerdals kommer også Fredrik Omre og Ole Hallvard Kveseth, som tok 3. plassen.

Unge løver. Young Lions arrangeres av Capa og KF på vegne av Cannes Lions, og er Cannes Lions' konkurranse for profesjonelle team der deltakerne enten er 28 år gamle eller yngre. I år var det Mathias Mikkelsen og Simen Øian Gjermundsen fra Isobar som løste oppgaven for Natteravnere best av alle, slik juryen vurderte det. I juni drar de til Sør-Frankrike for å konkurrere mot resten av verden.

De øvrige nominerte i Young Lions var: Jens Bjørklund og Kasper Amundsen Tuvnes fra Anorak, Michelle Hermandsen og Ole Hallvard Kveseth fra Westerdals, og Ulrik Solum Waagsether og Sindre Veseth Foss fra Ernö.

Alle jobbene i Gullblyanten 2011 kan sees her.

Foto: Tor Lie

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.