Toxic åpner HBO-satsing

Toxic har laget tittelsekvensen til Stephen Merchants nye sitcom-serie «Hello Ladies» på HBO.

Den britiske komikeren Stephen Merchant, som skrev og regisserte «The Office» med Ricky Gervais, har nå regissert og produsert sin egen humorserie for HBO, der han spiller hovedrollen som Stuart, en britisk web-designer bosatt i LA, med et noe tvilsomt dametekke.

Det var i mai at telefonen ringte hos designbyrået Toxic, og en amerikaner presenterte seg og spurte om Toxic kunne tenke seg å lage en introsekvens til en ny humorserie for HBO. Amerikaneren viste seg å være Dan Kaplow, produsent i HBO kjent for blant annet «Sopranos». Bakgrunnen for kontakten var at Stephen Merchant hadde en klar idé om hvordan han ville ha introsekvensen på serien, og ideen var inspirert av blant annet musikkvideoen til «Eple» av Röyksopp, som Toxic produserte for i 2001.

– «Eple»-videoen brukte en teknikk som regissør Thomas Hilland kom med, hvor vi kjører gjennom stillbilder i en kontinuerlig zoom, forklarer Knut A. Helgeland fra Toxic, som co-regisserte videoen sammen med Hilland i 2001. Ønsket til Merchant var å bruke denne stilen til å presentere rollefiguren Stuart og hans verden.

Etter noen runder på Skype mellom HBO i LA og Toxic i Oslo, der Merchant forklarte sin tanke, laget Knut Helgeland et løsningsforslag som falt i smak, og Toxic gikk så igang med å produsere en «proof-of-concept»-skissefilm i Oslo. 

– Vi laget hele sekvensen på forhånd, forklarer Johanne Lund, produsent i Toxic.

– Med ansatte, venner og bekjente som som statister, og med en Stephen look-alike i hovedrollen.

Skissefilmen ble godkjent, og de endelige scenene ble tatt rundt i LA i juli, med Helgeland på regi. Etter opptak startet den møysommelige jobben med å sette det hele sammen i Oslo, noe som tok over en måned. 

– Den største utfordringen var å finne frem til nøyaktig hva Stephen ønsket seg av sekvensen, forklarer Helgeland, som brukte mange sene arbeidstimer på prosjektet. 

For de som har lyst til å lete finnes det fortsatt et par bilder av Toxic-ansatte i vignetten.

Serien vises i Norge både på HBO Nordic og Cmore.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.