Idé-dugnad har mottatt 110 bidrag på to uker

Over 110 personer, organisasjoner og selskaper har søkt om støtte fra Trigger.Action for å realisere sine ideer til hvordan flyktningene kan inkluderes i det norske samfunnet så godt og raskt som mulig. 


Trigger.Action er PR-byråets nye initiativ for å hjelpe andre med å realisere viktige ideer som kan utgjøre en forskjell. Søknadsfristen for den første runden med Trigger.Action-midler har gått ut. I løpet av knappe to uker har over 110 ideer havnet på bordet til arbeidsgruppen som har fått ansvaret for å velge ut de første prosjektene som skal få støtte.

– Vi har mottatt over hundre kloke og gode ideer til hvordan flyktningene kan komme godt og raskt inn i sin nye hverdag i Norge, og jeg må si det gjør godt å vite at det er så mange som ønsker å bidra for å hjelpe medmennesker i en vanskelig situasjon. Nå er vi godt i gang med den utfordrende, men inspirerende oppgaven, det er å velge ut hvilke prosjekter som mottar støtte i denne omgang, sier Iben Andrea Syvertsen, som til daglig jobber som PR-rådgiver i Trigger. 

Hun sitter i arbeidsgruppa som har ansvaret for å velge ut Trigger.Action-prosjekter sammen med Caroline Nilsen, Mats Silberg, Eystein Molland Norderval og Lene Lyck Fasting.

Stort idémangfold fra mange hold

Arbeidsgruppa bekrefter at det har vært stor bredde og variasjon i ideene som har kommet inn, og at avsenderne av ideene er alt fra etablerte organisasjoner, til selskaper og ildsjeler i lokalsamfunn over det ganske land. 

– Vi var ganske sikre på at mange går rundt med gode ideer som kan skape viktige endringer, men at vi skulle få inn så mange sterke ideer hadde vi ikke turt å håpe på. Kvaliteten på ideene er solid og mange av søkerne trenger ikke noe mer enn litt hjelp i form av penger og kompetanse for å realisere dem, så vi har stor tro på at de prosjektene vi velger ut til slutt vil bety mye for mange. Det blir en tøff jobb å velge hvilke prosjekter som skal få støtte, men du verden så glade og takknemlige vi er for at så mange flinke folk har søkt, sier Syvertsen.


Fakta om Trigger.Action


Trigger.Action skal hvert år bidra med en million kroner i pengestøtte og arbeidskraft til en verdi av to millioner for å hjelpe andre med å realisere ideer som gjør verden til et litt bedre sted. Det er overskuddet fra Trigger AS som finansierer arbeidstiden og finansieringen av Trigger.Action-prosjektene som blir rullet ut i årene fremover. Først ut er flyktningkrisen dagen derpå. 


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.