Norsk animasjon til Brasil

Globosat, den største leverandøren av betal­TV i Brasil, lanserte i høst en ny serie om andre verdenskrig. Med på laget var det norske 3D-­studioet FireGrader.

FireGrader har allerede levert innhold til flere produksjoner for Globosat, og det gode samarbeidet førte til at 3D-selskapet fikk forespørselen om å lage tittelsekvensen til dokumentarserien «1942 – O Brasil e sua guerra desconhecida» («Brasil og dens nesten ukjente krig»).

– Referansen vi fikk for prosjektet var serier som «Band of Brothers» og «Saving Private Ryan», som alle på teamet er store fans av. I tillegg skulle det ligne på dioramaer som man ofte kan se blant annet på krigsmuseer, forteller Ricardo Bjerke, daglig leder i FireGrader.

Ricardo Bjerke og Ante Lundberg i FireGrader. Foto: Marius Dahle

Tittelsekvensen skulle dekke de fire temaene programmene ville dreie seg om: møtet mellom den amerikanske og den brasilianske presidenten, de brasilianske soldatene som forlater landet sitt og sine kjære, deltakelsen i Europa og de problemene de møtte da de kom tilbake etter krigen.

–­ Responsen på animasjonen har vært god både i Norge og i Brasil, og blant annet blitt dratt frem av flere 3D-­relaterte nettsider, sier Bjerke. 

Han utviklet manus og regisserte filmen, og er stolt over at likesinnede i bransjen har tatt godt imot arbeidet.

­– Målet var at produktet skulle vere så fotorealisisk som mulig. Så når folk spør hvor vi fikk tak i soldatmodellene, som vi selv har designet og modellert digitalt, da har vi nådd målet vårt, avslutter Bjerke.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.