Tar oppgjør med fordommer

Organisasjonen World Against Prejudice (WAP) har i år samarbeidet med filmproduksjonsselskapet Indielux om en film om fordommer. Resultatet er kortfilmen «Polaroid», som oppfordrer til diskusjon og tar opp hverdagsfordommer alle kan kjenne seg igjen i.

Grunnleggeren av WAP, Jakob Semb Aasmundsen, er kjent for sitt engasjement mot fordommer, blant annet gjennom serien «Jakobs fordommer» i Tønsbergs Blad og sin omdiskuterte 17. mai-tale.

– Filmen er en slags forlengelse av fordomsprosjektet. Alle møter fordommer og alle har dem. Tematikken vi tar opp i Polaroid handler nettopp om dette. Jeg har hatt lyst til å lange film om fordommer lenge, forteller Semb Aasmundsen. Se filmen her:

Uten dialog

Produksjonsselskapet Indielux tok på seg oppdraget pro bono, og med støtte fra LNU Mangfold og inkludering ble drømmen om en kortfilm realisert.

Budskapet i filmen blir kommunisert ved hjelp av følelser, blikk og handling, i en film som er uten dialog. Produsentene sikter dermed også mot et internasjonalt publikum.

– Vi er ikke redde for å provosere, men ikke uten grunn. Debatten om fordommer har falt i skyggen av anti-mobbekampanjer, men fordommer kan ofte være «roten» til mobbing. Med mer åpenhet og engasjement rundt fordommer, kan vi kanskje hjelpe med å få et mer forståelsesfullt samfunn, sier produsent fra Indielux, Caroline Louise Østevik.

Filmen er derfor også en del av en anti-mobbekampanje som vil foregå på ungdoms- og videregående skoler i utover høsten.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.