Dette er de 45 mest kreative digitale jobbene i 2022 – se shortlisten i Gulltaggen her

INMAs konkurranse Gulltaggen Award premierer jobber som har utmerket seg innen kreativ bruk av teknologi og digitale flater det siste året. Nå er årets shortlist klar. Hvem som når helt til topps, offentliggjøres på årets prisutdeling som gjennomføres på INMAs sommerfest den 25. mai på Høymagasinet i Oslo.

Kontorstol VW
«Das Chair» for Volkswagen av TRY og Animasjonsdepartementet er nominert fem ganger i Gulltaggen.

Det konkurreres det i ni ulike kategorier under de fire fagdisiplinene reklame og kommunikasjon, media, innholdsmarkedsføring og design og teknologi. Konkurransen ledes av jurygeneral Simen Hanssen fra Gjensidige. Hver fagdisiplin har hatt sin egen fagjury bestående av de aller beste fra bransjen innen sitt fagfelt.

– Det har vært en omfattende juryeringsrunde, og nå har årets jury plukket ut de 45 jobbene de mener har vært aller mest kreative i bruken av teknologi og digitale flater, sier jurygeneral Simen Hanssen. – Bak disse 45 jobbene står det hele 33 byråer som er ansvarlige, og det viser jo at vi i Norge har mye bra digital kompetanse» avslutter han.

Det er 73 vinnersjanser på årets shortlist fordi 16 av de 45 jobbene er shortlistet i flere kategorier, og seks av jobbene har juryen selv nominert videre til spesialkategorien og den gjeve utmerkelsen årets nyskapning.

Det er TRY som har flest nominasjoner med hele 14. Deretter følger Anorak NoA med syv, Tante Randi med seks, ANTI med fem og WAL med fire. Atyp, Knowit Experience Oslo, NoA Ignite og Sesong 1 har alle tre nominasjoner hver. 24 byråer har enten to eller en nominasjon.

Volkswagen er den med mest vinnersjanser på oppdragsgiversiden, med hele fem på shortlist. Deretter følger Utdanningsetaten i Oslo med fire vinnersjanser, og Kaizers Orchestra, Verdensdagen for psykisk helse, og Øya og Fretex med tre hver.

40 andre oppdragsgivere har enten to eller en vinnersjanse.

– Jeg må bare gratulere alle nominerte! Det er et utrolig kvalitetstegn å stå bak en eller flere av de 45 mest kreative arbeidene innen bruk av teknologi og digitale flater i bransjen, og vi gleder oss til å feire dere alle sammen på prisutdelingen og sommerfesten i slutten av mai, sier daglig leder i INMA, Camilla Grund

Last ned shortlist i Gulltaggen her

Offisiell-shortlist-gulltaggen-award-2023-til-pressemelding.xlsx EXCEL, 20.75 KB
Last ned