Nedtelling til Gullblyanten med Alexander og Per Kristian

8. mars skal Alexander Gjersøe og Per Kristian Voss Halvorsen fra Ring 2 være programledere for Gullblyanten for 7. gang. Her gir de oss sine tips for toppjobber som bør gjøre det stort i konkurransen.

IMG 2161 kopi
Per Kristian og Alexander fra scenen under Gullblyanten 2022 på Oslo Plaza. Foto: Stine Østby

Etter en årrekke der Gullblyanten har gått litt ping-pong mellom Oslo Plaza og Petter Stordalens The Hub, skal Norges viktigste kreative konkurranse i år foregå på Konserthuset, som svar på bransjens etterlysing av en mer neddempet og mindre kostbar versjon av den årlige festdagen.

Som i fjor skal kvelden ledes fra scenen av Alexander og Per Kristian. De to er såpass til bransjeringrever at de husker sist Gullblyanten ble arrangert på Konserthuset. Hva tenker duoen om åstedet for Gullblyanten i år?

– Vi har stor tro på konserthuset. I år er det faktisk 20 år siden bransjen var der sist og feiret Gullblyanten. Den store forskjellen er at da var det 9 kategorier, og ikke 19 som i år, så det krever stram regi fra scenen. Og det blir så klart en utfordring som konferansierer at alle vil høre hva vi sier i år. Det gir oss stor fallhøyde. De seks foregående årene har vi bare bablet og sagt masse irrelevant uten at noen har fått det med seg. I år vil hvert ord bety noe. Oppsiden er så klart at vi kan fornærme de på bakerste rad, og så får de det med seg, slår de fornøyd fast.

Herlig! Hva slags ville sprell har dere planlagt for oss i år?

– I år har vi bestemt oss for å henge ut en spesiell person i salen, hele kvelden. Kjøre beinhardt helt til denne går hjem. Det er bare å grue seg, for det kan bli hvem som helst.

Her er duoens Gullblyanten-favoritter:

Radiokampanje for Fortum av Atyp

«Avbryter»

Avbryter.mp3
Last ned

«Gjentar»

Gjentar.mp3
Last ned

«Karen Marie»

Karen-marie.mp3
Last ned

«Ung gutt»

Ung-gutt.mp3
Last ned

– For oss handler jo Gullblyanten mye om hvem og hva vi skal rope opp fra scenen, og i år hadde det vært deilig å rope en en klassisk radio-kampanje som metallvinner i Audio-kategorien. Og gjør vi det tror vi disse godbitene fra Atyp for Fortum har en sjanse. For det første så er det en av veldig få reklamejobber fra året som har gått som vi ler veldig av, og for det andre synes vi det er på høy tid at noen radiospotter igjen hevder seg i toppen i kategorien de før hadde for seg selv.

«Trynevisa» av Anorak for BankID

«Trynevisa»

Bankid_trynevisa_r128.mp3
Last ned

– Vi håper også å kunne rope opp Lars Holthe og Peter Power. Enten for «Glupsk nonne», eller siden vi snakker om radio, kanskje denne radiospotten for BankID også kan være en kandidat i Audio?

– Begge er fine jobber, men det er egentlig ikke så nøye hva de vinner med. Det viktigste for oss er at vi får si «Peter POWER» fra scenen. Det er det morsomste navnet vi vet å rope høyt. PK synes det høres ut som en superhelt. Alexander assosierer det mer med porno.

#fondforalle av Morgenstern for SpareBank 1

– Den tredje jobben vi vil trekke fram er en kandidat i kategorien Film Lang. Nemlig Morgenstern sin 45 sekunder lange film for Sparebank 1. De opererer innenfor en vrien sjanger, men vi synes den lander fjellstøtt. Kanskje aller viktigst for oss er at vi har en Morgenstern-vits vi brenner inne med, som er helt avhengig av at noen fra byrået kommer på scenen i løpet av kvelden.

«God tranuar!» av NORD DDB for Möller's

– Og helt til sist vil vi slenge på en kandidat til Film Kort også, og det er «God tranuar» av Nord DDB. Den ser smashing ut, og det tar den tiden det tar å sable en flaske tran, selv i sakte film. Hadde de sablet den enda saktere hadde det fort blitt kjedelig, og vi håper jo ikke kjedelige filmer vinner i Film kort.

Gullblyant

Gullblyanten 2023

Gullblyanten 2023 arrangeres på Oslo Konserthus 8. mars 2024. Siste frist for å sende inn arbeider til konkurransen er mandag 29. januar.