Nedtelling til Gullblyanten med Christian og Daniel

Christian Rusch Lindvik og Daniel Eraker har jobbet i WAL i snaut to år, men har vært i bransjen i et drøyt tiår – og har vært «gift» som kreativt team i sånn cirka åtte år.

Daniel eraker og christian rusch lindvik
Fra venstre: Daniel Eraker og Christian Rusch Lindvik. Foto: WAL

– Gøy å få spå litt i gruten! Det er vanskelig å huske et helt reklameår, men vi har gjort et tappert forsøk på å fremkalle de beste minnene her. Om det blir gull på alle disse, er jo litt bingo, men vi har trua, sier Christian og Daniel i kor.

«Livet er ikke en IKEA-katalog» av TRY

02 Karusell Print1
03 Karusell Print2
04 Karusell Print3
05 Karusell Print4

– En modig jobb uten å bli u-IKEAsk (om det kan få lov å være et ord) av den grunn. Den har fått mye velfortjent oppmerksomhet i år, og er en soleklar vinner, spør du oss. Og det gjør du jo.

«Glupsk nonne» av Anorak for BankID

– Et godt lodd i «Kort film»-kategorien, for eksempel. Føyer seg inn i rekken av gode BankID-jobber fra Anorak i år. Kudos til Meriam Braanaas fra Tangrystan for knallfin regi og casting, som vanlig.

«Melder kulde» for Redd Barna av Anorak

IDLIB SYRIA 1120

Redd Barna Radioreklame

Redd-barna_spot-1_035_v3.mp3
Last ned

Redd Barna Radioreklame

Redd-barna_spot-2_035_v3.mp3
Last ned

– Denne er også veldig fint løst, på en veldig umiddelbar måte. Hele filmserien har sinnsykt effektive historiefortellinger, med en fin, liten innsikt i bunn. De er enkle, men gir deg likevel et godt «slag i magen». Gull i «Veldedig», eller?

«Smaken av økt sjølforsyning» for Felleskjøpet av NORD DDB

FK potet frontbilde ny2
2 FK potet Oslo S
3 FK potet So Me
1 Tåsen
Potetene som havnet i postkassa til lokale spisesteder i høst var faktisk en DM skapt av en annen DM – nemlig settepoteten man fikk utdelt i våres.
2 Grorud
3 Grünerløkka
4 Majorstua
1 Vedum1
2 Vedum2

– Denne seiler opp som en favoritt til å vinne DM-prisen fra Bring i år. Skikkelig godt løst.

Gullblyant

Gullblyanten 2023

Gullblyanten 2023 arrangeres på Oslo Konserthus 8. mars 2024. Siste frist for å sende inn arbeider til konkurransen er mandag 29. januar.