Ingen endringer i selvangivelsen

Arbeid av TRY og Apt

Skatteetaten tar i bruk reklamefilmer for første gang på 20 år. Animerte glimt fra sofaen skal få deg som ikke har endringer i selvangivelsen til å sitte i ro.

Budskapet er enkelt: Ingen endring, ingen levering. Har du endringer? Lever elektronisk.

Det er bare skattytere som har endringer i den forhåndsutfylte selvangivelsen som trenger å levere, og de kan levere allerede nå. I fjor hadde 2,7 millioner lønnstakere og pensjonister ingen endringer i selvangivelsen. 340.000 nordmenn leverte likevel selvangivelsen uten endringer, noe de ikke hadde behøvd å gjøre.

– Det er laget to filmer med to formål. Den ene beskriver hvordan du trygt kan sitte i ro hvis du har sjekket selvangivelsen og sett at alle opplysninger er riktige og ingenting mangler. Den andre beskriver hvor lett det er å levere elektronisk, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke i Skattedirektoratet.

I fjor leverte 479.600 skattytere selvangivelsen på papir.

– Alle kan levere selvangivelsen elektronisk, men mange fortsetter å levere på papir. Med reklamefilmene ønsker vi å forklare på en folkelig måte at dette er enkelt, forklarer Bjerke.

Tjue år siden sist

Frem til fristen for levering av årets selvangivelse 30. april vises Skatteetatens to animerte reklamefilmer på TV2. Filmene er utviklet i samarbeid med det tohodede reklamebyrået Try og Apt. 

Dette er første gang på tjue år at Skatteetaten velger å bruke tv-reklame som et virkemiddel i kampanjen rundt selvangivelsen. Sist Skatteetaten hadde tv-reklamer var da forenklet selvangivelse ble introdusert i 1993.

Filmene vil bli vist fram til 28. april mellom klokken 17.00 og 23.00 på TV 2. Hver av filmene varer i 25 sekunder.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.