Stopp tortur med SMS i sommer

Arbeid av Kikkut

«Skal vi stoppe tortur, må du og jeg gå imellom». Ny SMS-kampanje fra Amnesty.

Fra fredag 26. juni og tre uker fremover vil Tøien, Kittelsen og Borch bli å se i reklamepauser på TV2 og TV Norge. Budskapet er klart: «Skal vi stoppe tortur, må du og jeg gå imellom». I filmen illustreres det hvordan alle kan bidra til å stanse tortur og andre overgrep ved sende sin signatur gjennom SMS. 

– Å være SMS-aktivist betyr at man kan signere aksjoner direkte fra mobilen. Det er den mest effektive måten vi i Amnesty samler inn signaturer til aksjonene våre, forteller generalsekretær John Peder Egenæs

– Jeg håper mange hører på OnklP, Agnes og Christian, og sender AMNESTY til 2160. Jo flere vi er som går imellom med vår SMS, jo større er sjansen for å få fri samvittighetsfanger og redde folk fra tortur, sier Egenæs.

Kampanjetema «Stopp tortur. Gå imellom» er en følge av en ny strategi for å stoppe tortur. Amnesty International jobber for å få helsepersonell, jurister og annen fagekspertise til å gå imellom torturistene og de torturerte for å kunne dokumentere overgrepene, for så å kunne stille de ansvarlige til rette. 

Tortur er forbudt i alle verdens land. Allikevel bruker myndighetene i rundt 140 land tortur for å tvinge frem tilståelser eller styrke sin makt.

Kampanjen er laget av Kikkut og Bakerman.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Bacon Osl og Qvisten på filmene, og Marcel Leliënhof på printen. Sender en spesielt stor takk til regissør Andreas J. Riiser, produsent Ola Narum Berg og Øystein K. Dyb i Bacon Osl. Petter Jahre og Qvisten. Cannon har sponset figurene som er fotografert i printen, tusen takk. Sier AD Stig Eilert Svendsen. Vi vil også benytte anledningen for å takke teamet i ZenithOptimedia.

Kampanjen består av filmer i 45, 30 og 15 sekunders varianter.

Annonsene vil gå i magasiner og aviser helt frem til slutten av september.

Boards-kampanje vil også gå nå i sommer.

Teamet i Kikkut / Bakerman og Amnesty takker alle involverte og ønsker alle en god sommer. 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.