Økte sjokoladesalget med 90-tallsmimring

Arbeid av Patchwork Norway AS

Kneppebukser, hårmaskara, girl power og Lillehammer-OL – Økt oppmerksomhet på TWIX®, økt salg i butikk og høy ROI!

I fjor høst gjorde sosiale medier-byrået Patchwork en kampanje for sin nordiske kunde Mars Nordics, der sjokoladen TWIX® løftet opp sitt tidligere navn RAIDER® i en begrenset periode. Innholdet var det samme – sprø kjeks, myk karamell og melkesjokolade, men mange hadde fortsatt gode minner om RAIDER® og det glade 90-tallet. Kampanjen varte i 7 uker og fokuserte på gode minner fra 90-tallet. Det ga resultater for sjokoladegiganten.

– Kampanjen nådde ut til 1,4 millioner nordmenn, skapte mye oppmerksomhet til den fantastiske sjokoladen og i kampanjeperioden fikk salget en betydelig, tosifret salgsvekst. Dette er selvfølgelig et resultat vi er svært stolte av, forteller Merethe Nyvold Johannessen som er leder i Patchwork.

Kampanjen foregikk på Facebook, via et bloggsamarbeid med bloggeren StyleConnection og noe PR. Kampanjen hadde ingen annen kommunikasjon i tradisjonelle, kjøpte medier. Resultatet var derfor ekstra godt, da så gode salgsresultater er vanskelig å oppnå selv med massive mediebudsjetter. 

Målet var å koble gode minner fra 90-tallet med sjokoladen for de som husker dette tiåret, og gi den yngre delen av målgruppen innsikt i hvorfor vi har så mange gode minner fra dette tiåret, fortsetter hun.

Måler alt via søsterselskap

Å øke sjokoladesalget til TWIX®/ RAIDER® er imidlertid bare en liten del av det byrået har gjort den siste tiden. Patchwork jobber både med merkevarebyggende og salgsdrivende kommunikasjon for sine kunder. Via sitt søsterselskap Zenbu Social gjør byrået også nøye KPI-tracking av hver eneste post for å finne nøkkelen på hvorfor nettopp den ene eller den andre posten fungerer nettopp for den aktuelle merkevaren. Nyvold Johannessen mener at det ikke finnes to streker under svaret på hva som kommer til å fungere. Det er derfor viktig å kunne finne et svar på hvilke kreative løsninger som fungerer bedre enn andre, og gjerne etter de første postene så man kan justere dersom kampanjen ikke fungerer som ønsket. Byrået beregner i tillegg til en kreativ karakter per post, hvilken medieverdi hver post har skapt. På denne måten får byråets kunder et svar på hvilken ROI investeringen har gitt.

– I mange tilfeller ser vi at sosiale medier får en høy ROI selv når vi inkluderer alle produksjonskostnader i beregningen, sier Nyvold Johannessen. 

For høstens kampanje der TWIX® ble rebrandet til RAIDER® endte medieverdien 250 prosent høyere enn den totale investeringen.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.