Fjellgris fra Valdres til salgs på nett

Arbeid av Panorama Design

Stølsvidda: merkestrategi, navnutvikling, profildesign, pakningsdesign og nettbutikk.

«Stølsvidda» er en familiebedrift med utgangspunkt i et fjellgardsbruk mellom Strandefjorden og Stølsvidda i Valdres. Knut og Ragnhild er entusiastisk opptatt av kretsløpsjordbruk og dyrevelferd. Med dette som utgangspunkt tar de ingen snarveier på veien til å levere et kvalitetsprodukt. De begynte med griser og fant at gitt deres areal var det naturlig å ta grisen til fjellet om sommeren. Her går grisen ute hele sommeren og beiter fritt på det den finner i tillegg til poteter som er dyrket på gården. I tillegg til å produsere mat utradisjonelt, ønsker de å tilby varene direkte til kunden via egen nettbutikk.

De hadde gjort suksess med produksjon av gris på fjellet, og etablert Fjellgris fra Valdres som begrep. Selv om grisen var populær ønsket Knut og Ragnhild også å selge flere av produktene basert på naturen rundt dem. Derfor ble det tydelig for oss at vi måtte utfordre bedriftsnavnet og at vi ikke kunne benytte Fjellgris som navn. I tillegg til nytt navn bestod oppdraget i å lage ny profil, fotostil, nettbutikk og markedsmateriell.

Stølsvidda er det lokale navnet på fjellområdet hvor grisen går ute om sommeren. Navnet ga oss en assosiasjonsverden som underbygger både fjell og stølsliv. Området som er åpent og flatt med kontraster mellom storslått natur og små hus ga oss inspirasjon til logoformen. I naturen og hos grisen fant vi inspirasjon til fargebruk. Vi ønsket bildene maleriske og ekte. De skulle vise den rene naturen og omgivelsene som danner grunnlaget for produktets kvalitet.

Stølsvidda er den første slakterbutikken på nett. Den gir eierene en direkte salgskanal som sikrer at de kontrollerer egen verdiskapning. De har allerede oppnådd suksess og anerkjennelse for Fjellgrisen, som serveres på flere av landets topp restauranter. Ved å forvalte allerede opparbeidet kjennskap i Fjellgris fra Valdres har Stølsvidda nå et utgangspunkt for å videreføre dette til andre varer fra Stølsvidda.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.