Reklame som gir frysninger

Ukens Kudos-stafettpinne har landet hos Paul Rigault, gründer av det nyoppstartede reklamebyrået FranzHubert.

58228 de22a original
«Roma», McCann for Statoil
58231 4ed44 original
«Russland», McCann for Statoil
58234 7e2db original
«Baku», McCann for Statoil

Paul Franz Hubert Bugge Rigault. Foto: Axel Pritzbauer ved AJB Studio

Paul Rigault

, 37 år gammel, er halvt fransk/halvt norsk og en ekte asfaltcowboy. Er gift med en amerikansk dame og har en liten datter på tre år. Utover å starte reklamebyrå så er han stort sett opptatt av mat og vin, og prøver å riste av seg de franske ostene på fotballbanen eller på fjellet. Nyoppstartede FranzHubert er titulert ved å slå sammen Rigaults mellomnavn.

– Takk til Animasjonsdepartementet og Martin Engh for stafettpinnen. Flinke folk og alltid like morsomme å jobbe med.

Fortell om en norskprodusert jobb du er glad i.

– Kampanjer som får nakkehårene til å reise seg eller hjertet til å slå litt fortere er helt klart kampanjer etter min smak. Da vet jeg at jeg har blitt truffet. Statoil hadde en storslagen printkampanje i 2006 som gjorde meg stolt av å være norsk og fikk frem akkurat den følelsen. Norge ble presentert som et land med store ambisjoner og Statoil ble Norge. Et fantastisk stykke håndverk og veldig grandiost.

[Statoil-annonsene «Roma», «Russland» og «Baku» ser du i mediespilleren].

Nevn et inspirerende internasjonalt eller utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– En av de feteste internasjonale kampanjene jeg husker er lanseringen av dataspillet «Halo 3». Jeg er ikke veldig opptatt av spill, men den lanseringsfilmen fikk jeg helt frysninger av og ble umiddelbart frelst . Måten de løste resten av kampanjen på var også helt nytt på den tiden og de hadde et veldig tidlig fokus på at kampanjen skulle spres digitalt og viralt. Likte spesielt godt portrettintervjuene av soldatene fra spillet som mimret over det store slaget. I følge casefilmen i Cannes ble det visst solgt et par av spillene også. Fett og storslått, og en overlegen måte å fortelle en historie på.

Reklamefilmen:


Intervju med tidligere soldater:


Case-film Cannes:


Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Stafettpinnen går videre til min gamle kollega fra Bates: Tor Anton Bjørge. Han hoppet fra byrå til kundesiden og det med stor suksess. Han har et godt reklameøye og har laget veldig fine ting de to siste årene som markedssjef for Volkswagen.